In 1942, nava romaneasca „Sulina” s-a scufundat dupa ce a fost lovita de o torpila lansata de un submarin rus, scrie Daily Mail.

Astazi, dupa mai bine de 70 de ani, o echipa de scafandri care a explorat epava a avut parte de o surpriza „aromata”. La bordul navei, fotograful Andrey Nekrasov a gasit o sticla plina cu …cafea!

„Am gasit o sticla de culoare verde inchis care plutea aproape de tavanul salii de mese. Am auzit ceva miscandu-se in interiorul sticlei, ca niste margele. Cand am deschis-o, am simtit aroma de cafea. Am macinat-o si am facut licoarea. In ciuda trecerii timpului, cafeaua avea un gust foarte proaspat. Gustul nu a fost perfect, insa a fost cea mai memorabila pauza de cafea pe care am avut-o vreodata. Datorita faptului ca a stat sub apa atata timp si istoriei din spatelei ei, cafeaua a avut un gust special, unic”, a declarat Nekrasov.

Potrivit expertilor, nava „Sulina” este perfect conservata datorita adancimii la care se afla: aproape 22 de metri. Alte nave, scufundate in aceeasi perioada, dar care se afla la adancimi mai mici, de 10 – 15 metri, au fost deteriorate de furtunile din timpul iernilor.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.