Acasă Stirile zilei Descoperire socanta a unor tineri romani! Au vazut poza tatalui lor decedat...

Descoperire socanta a unor tineri romani! Au vazut poza tatalui lor decedat pe pachetele de tigari! Ce decizie au luat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trei frati romani sunt scandalizati dupa ce au descoperit cu groaza ca pe unele pachete de tigari vandute in toata Uniunea Europeana ar aparea tatal lor, mort acum 3 ani, intr-un spital din Cluj.

Rudele omului insista ca nu si-au dat niciodata acordul pentru ca imaginea bolnavului sa fie preluata in cadrul campaniei europene de descurajare a fumatului. Ca atare, vor sa-i dea in judecata pe toti cei implicati si vor cere daune de 1 milion de euro.

Barbatul din fotografia sub care apare mesajul „fumatul cauzeaza accidente vasculare cerebrale si infirmitate”, ar fi un cetatean roman din Hunedoara. Cel putin asta sustin rudele omului.
tigari

Reclamant: „Sa fie scoasa de pe pachet si sa nu mai fie publicata. Mama nu a semnat nimic, tatal meu nu i-a povestit nimic de genul asta, noua nu ne-a spus nimic. Numai daca a semnat el printre actele de externare. Noi nu vrem sa acuzam pe nedrept, dar credem ca la Cluj s-a intamplat cand i s-a amputat degetul, noteaza stirileprotv.

Claudiu Radeanu, avocat: „E mai mult decat o banuiala, e mai mult decat o certitudine ca e tatal lor, un fiu isi recunoaste tatal. Nu stim conditiile in care au fost facute pozele, tatal lor a fost internat intr-un spital din Cluj pentru o interventie chirurgicala, coincidenta sau nu tot in aceeasi perioada a fost adoptata si directiva Uniunii Europene.”

Reprezentantii Comisiei Europene sustin ca au primit peste 60 de reclamatii privind fotografiile de pe pachetele de tigarete.

Comisia Europeana: „Cu toate astea, putem afirma cu siguranta ca persoana din acea imagine nu este cel pe care familia din Cluj pare sa-l recunoasca si orice asemanare intre cei doi este doar o coincidenta.”

Asta pentru ca un fotograf a fost contractat pentru 600 de mii de euro sa surprinda imagini elocvente cu efectele pe care fumatul il poate avea asupra consumatorilor. Fotografiile au fost selectate de o comisie de la Bruxelles si trimise apoi catre producatorii de tutun.

Gilda Lazar, director de comunicare la JTI RomaniaL „In Romania, fisierele cu imaginile in format electronic au fost puse la dispozitia producatorilor de tigarete de catre ministerul Sanatatii, conform legii actualul set va fi folosit pana la finalul anului 2017 dupa care va intra in vigoare un alt set prevazut in lege.”

Deocamdata cei din Ministerul Sanatatii nu au oferit un punct de vedere in acest caz.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos