Acasă Stirile zilei Descoperire infricosatoare intr-un vechi palat regal din Egipt

Descoperire infricosatoare intr-un vechi palat regal din Egipt

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de arheologi a facut o descopeire inficosatoare intr-un vechi palat din Avaris, Egipt: nu mai putin de 16 maini umane ingropate despre care se crede ca au apartinut unor inamici rapusi de soldatii egipteni.

Doua dintre acestea au fost gasite in sala tronului, iar celelalte 14 intr-un spatiu exterior palatului, potrivit Sott.

Descoperirile au fost facute in delta Nilului, la nord-est de Cairo si dateaza de acum 3.600 de ani, de pe vremea populatia Hyksos, originara din nordul Canaanului, care controla o parte din Egipt.

In acea vreme, capitala era la Avaris, o localitate care astazi este cunoscuta sub numele de Tell el-Daba. In vremea cand aceste maini au fost ingropate, palatul a fost folosit de catre unul dintre conducatorii Hyksos, regele Khayan.

Mainile reprezinta prima dovada a unei practici utilizate in vechiul Egipt, aceea in care un soldat ce venea la palat cu mana dreapta a unui inamic ucis primea in schimb o recompensa in aur.

„Dovezile noastre sunt cele mai vechi si singurele marturii fizice ale acestor practici”, a spus Manfred Bietak, conducatorul sapaturilor arheologice.

Nu se stie carui popor ii apartin aceste maini, ar putea proveni din randul egiptenilor sau a populatiei Hyksos, care lupta in Levant. Oamenii de stiinta nu sunt siguri cand a inceput aceasta traditie inspaimantatoare.

„Nicio inregistrare istorica a acestei practici nu a fost gasita la populatia Hyksos”, a adaugat Bietak.