Dupa ani si ani de cercetari, stiinta a adus cat mai aproape de realitate posibilitatea de a eradica cancerul printr-un vaccin.

Vaccinul terapeutic care da mari sperante umanitatii a fost creat de cercetatorii companiei farmaceutice Vaxil Biotheraputics, impreuna cu cei ai Universitatii Tel Aviv din Israel si a inceput sa fie deja testat.

Oamenii de stiinta au descoperit cum pot conecta celulele imunitare pentru a lupta impotriva cancerului, ajungand la un pas de gasirea unui antidot impotriva acestei cumplite boli. Noul tratament presupune injectarea de cod genetic in organism pentru a invata celulele imunitare sa recunoasca un anumit tip de cancer. Codul genetic ar putea fi programat pentru orice forma de cancer. Pentru a aplica acest tratament, doctorii ar trebui sa cunoasca profilul genetic al tumorii pentru a crea vaccinul specific. Acesta va ajuta celulele nu numai sa elimine boala, ci si sa impiedice reaparitia ei.

„Vaccinul ar fi usor si ieftin de produs pentru ca antigenul oricarui tip de tumoare poate fi incorporat prin acidul ribonucleic (ARN). Metoda poate fi aplicata universal unei noi clase de vaccin impotriva cancerului”, explica autorul principal al studiului profesorul Ugur Sahin de la Universitatea Johannes Gutenburg din Mainz, Germania. Vaccinul viitorului lucreaza prin a tinti cu ‘sageti’ mici, care contin fragmente de ARN extrase din celule canceroase ale pacientului, propriul sistem unitar al organismului, convingandu-l sa lanseze un atac total indreptat spre orice tumoare care a aparut, scrie bzi.

Spre deosebire de vaccinele cu care suntem deja familiarizati, acest potential vaccin ar putea fi administrat mai degraba pacientilor care au deja cancer, decat celor care au riscul de a-l dezvolta. Recent au fost publicate rezultatele studiilor incepatoare la om, impreuna cu cercetarile si testele efectuate pe soareci. Acestea sugereaza ca noua tehnica ar putea fi folosita pentru a activa sistemul imunitar al pacientilor impotriva oricarui tip de tumoare, indiferent de locul unde se afla ea in organism.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.