Acasă Sanatate Descoperire de ultima ora: Un spray nazal ar opri coronavirusul sa ajunga...

Descoperire de ultima ora: Un spray nazal ar opri coronavirusul sa ajunga in plamani!

alternative medicine
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un spray nazal antiviral ar putea opri coronavirusul sa ajunga in plamani, arata un studiu de laborator efectuat de oamenii de stiinta britanici, potrivit Daily Mail.

Medicamentul, numit Neumifil, a fost dezvoltat ca un tratament pentru gripa si probleme respiratorii, dar ar putea fi eficient si impotriva coronavirusului spun cercetatorii.

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, in Scotia, arata ca Neumifilul opreste coronavirusul sa se ataseze de celulele sistemului respirator. Acest medicament blocheaza interactiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intra in organism, arata StirileProTV.

Unii cercetatori sugereaza ca acesta este si motivul pentru care mult mai putini fumatori au dezvoltat forme grave ale bolii – exista speculatii ca nicotina ar putea reduce numarul receptorilor ACE-2, blocand astfel accesul virusului in organism.

„Antiviralele clasice ataca o parte a virusului, in timp ce medicamentul nostru opreste virusul sa intre in celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat saptamanal sau o data la doua zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews.

in urma rezultatelor promitatoare, cercetatorii vor acum sa treaca la testarea pe animale si ulterior pe oameni, astfel ca acest medicament ar putea fi disponibil abia in prima parte a anului urmator.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos