Cancerul este diagnosticul cel mai sumbru din zilele noastre pe care il poate primi un om, dar acest lucru ar putea sa se schimbe in viitorul apropiat.

O echipa de cercetatori din Belgia a descoperit, dupa cinci ani de studii amanuntite, un tratament revolutionar care ar putea distruge celule canceroase responsabile de aparitia metastazelor.

Acestia au identificat, in prima faza, felul in care se produc metastazele, apoi au gasit si o metoda de a bloca aparitia lor. Este o descoperire care ar putea reda mari sperante oamenirii, daca tinem cont de faptul ca metastazele sunt responsabile in proportie 90% de decesele provocate de cancer, scrie libertatea.

Cei 17 cercetatori, condusi de profesorul Pierre Sonveaux, a studiat, timp de 5 ani, celule canceroase in cele mai mici detalii. Dupa ce au identificat deseul produs de celulele neoplazice, responsabil de aparitia metastazelor, oamenii de stiinta au gasit o metoda pentru a inactiva superoxidul, blocand astfel metastazele. O injectie cotidiana s-a dovedit a fi extreme de eficienta pentru a-l inhiba. Rezultatele studiului, unul extreme de incurajator, au fost publicat de curand intr-o revista de specialitate.

“Am testat tramentul pe soareci cu melanom, o tumoare a pielii foarte agresiva si gena umana a cancerului de san. Suntem foarte entuziasmati, dar ramanem oameni de stiinta asa ca trebuie sa ne pastram cumpatul. Mai sunt necesare teste pe animale inainte sa trecem la teste pe oameni, dar avem motive de optimism”, a precizat profesorul Pierre Sonveaux.

In perioada urmatoare, echipa de cercetatori va efectua teste clinice, dar dupa ce va analiza eficienta substantelor inhibitoare si pentru alte tipuri de cancer.Vestea buna este ca aceste substante sunt folosite deja pentru tratarea unor maladii precum Parkinson ori hepatita C. Asadar, fiind molecule care nu sunt toxice pentru oameni, validarea tratamentului s-ar putea urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.