Camera Deputatilor a respins luni seara cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului PSD Vlad Cosma. 222 de colegi au votat impotriva si 105 voturi au fost pentru arestarea parlamentarului social-democrat.

Votul a fost secret cu bile, iar singurii care au anuntat oficial, in plen, ca voteaza pentru incuviintarea cererii de arestare preventiva au fost reprezentantii PNL.

Anterior, Vlad Cosma afirmase, in plenul Camerei Deputatilor, care discuta cererea de incuviintare a arestarii sale preventive, ca a avut mandat de interceptare inca din prima zi de campanie si ca procurorii doresc sa-l aresteze fara sa detina probe si prin justificarea faptului ca, in calitate de deputat, reprezinta un pericol public.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa analizeze luni raportul negativ dat in aceeasi zi de Comisia Juridica, care a respins cererea de arestare negativa a deputatului PSD.

Acesta a declarat, in timpul dezbaterilor, ca a avut mandat de interceptare inca din prima zi de campanie si telefoane implantate in casa si ca sora sa a pierdut o sarcina din cauza stresului provocat de procurori.

„Dragi colegi, cand va duceti deseara acasa, sa vorbiti in soapta cu copiii vostri, pentru ca aveti cu siguranta mandat de interceptare, cum am avut si eu din 2012”, a spus Vlad Cosma, fiul presedintelui Consiliului Judetean Prahova, anchetat si el in acelasi dosar.
„Singura intrebare logica e de ce nu au facut un flagrant in cazul meu, daca tot m-au urmarit doi ani de zile? Raspunsul e simplu, pentru ca nu au avut pe ce sa faca un flagrant”, a argumentat deputatul PSD.

Vlad Cosma a sustinut ca, dupa ce procurorii au „fortat” o arestare cu tatal sau, care „are 69 de ani, probleme de sanatate” iar din lipsa de probe Inalta Curte a considerat ca „un om care e cetatean de onoare in peste o suta de localitati” nu poate sa fie arestat preventiv.

„Azi a venit si randul meu”, a spus el, precizand ca a fost „invinuit saptamana trecuta, drept cadou” de ziua lui, „totul pentru un spectacol televizat, ca si la Constanta”.

Cosma a afirmat ca persoanele care l-au denuntat sunt anchetati in alte dosare si au fost sfatuiti de procurori sa-l acuze iar „drept rasplata vor primi reduceri de pedeapsa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.