Acasă Stirile zilei Justitia Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata pentru conflict de...

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzat ca a incheiat noua acte juridice cu firme al caror reprezentant era fiul sau.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a deputatului Grigore Craciunescu pentru conflict de interese, dosarul urmand sa se judece la instanta suprema.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat noua acte juridice cu societati comerciale al caror reprezentant legal era fiul sau, „realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Craciunescu a activat intr-una dintre aceste firme pana la momentul dobandirii calitatii de primar.

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre cele noua acte juridice a vizat concesionarea fara licitatie a unui teren de 110 metri patrati, situat vizavi de Primaria Pascani, la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat cel stabilit intr-un proiect initial, pentru construirea unei parcari care deservea laboratorul de analize medicale ce apartinea familiei lui Craciunescu.

„De mentionat este si faptul ca unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin incredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primaria orasului Pascani si in imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la un metru patrat pana la cinci metri patrati, in intravilanul orasului Pascani, „in zonele cu cea mai buna vizibilitate, cu expunere si receptare eficiente, atat pentru traficul pietonal, cat si pentru cel auto si transportul in comun, au precizat procurorii.

„Toate aceste activitati denota dorinta si diligentele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preturi preferentiale pentru societatile familiei sale si pentru facilitarea desfasurarii activitatii acestora”, se mai arata in rechizitoriul trimis instantei.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos