Acasă Stirile zilei DEMENTA ar putea fi TRATATA cu o doza zilnica de Vitamina E!

DEMENTA ar putea fi TRATATA cu o doza zilnica de Vitamina E!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele care sufera de dementa ar putea sa se descurce singure in efectuarea sarcinilor zilnice daca le sunt administrate cate o doza zilnica de vitamina E, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani.

Studiul, publicat in jurnalul JAMA, arata ca persoanele care sufera de o forma usoara sau moderata a maladiei Alzheimer si consuma doze mari de vitamina E prezinta un ritm mai lent de declin cognitiv. Acestia sunt capabili sa se ocupe de sarcinile zilnice pentru o perioada mai lunga de timp si au mai putina nevoie de ajutor, spun cercetatorii americani, informeaza bbc.co.uk.

Totusi, Societatea Alzheimer a mentionat ca doza de vitamina E administrata este foarte mare si ar putea avea efecte negative.

Pentru realizarea acestui studiu, 613 persoane care sufereau de o forma usoara sau moderata a maladiei Alzheimer fie au primit o doza zilnica de vitamina E, fie au urmat un tratament contra dementei cunoscut ca memantina, o combinatie de vitamina E si memantina sau au primit placebo.

Astfel, pe o perioada de doi ani au fost urmarite schimbarile care au avut loc in randul persoanelor care sufera de dementa, in ceea ce priveste efectuarea de sarcini zilnice, cum ar fi sa se spele sau sa se imbrace.

Oamenii de stiinta au descoperit ca participantii care au primit vitamina E au inregistrat un declin cognitiv mai lent fata de cei care au primit placebo, cu o rata anuala a declinului mai mica cu 19%. De asemenea, persoanele care au luat vitamina E, cunoscuta si ca alfa tocoferol, au avut mai putin nevoie de ajutor din partea familiei sau a prietenilor.

„Aceste descoperiri sugereaza ca alfa tocoferolul este benefic in formele usoare si moderate ale maladiei Alezheimer prin incetinirea declinului functional si reducerea sarcinii insotitorului (cel care are grija de o persoana care sufera de maladia Alzheimer, n.r.)”, a spus Maurice Dysken, de la Minneapolis VA Health Care System.

Comentand pe marginea studiului, Doug Brown, director de cercetare si dezvoltare la Societatea Alzheimer, a precizat ca tratamentele care pot ajuta persoanele care sufera de dementa sa indeplineasca sarcinile zilnice reprezinta cheia pentru ca cei care sufera de aceasta maladie sa traiasca cat mai mult cu putinta. Dar, a adaugat acesta, este nevoie de mai multe cercetari pentru a afla daca vitamina E aduce beneficii reale persoanelor care sufera de dementa si daca este bine sa consume o doza atat de mare in mod frecvent.

„Este extrem de important ca oamenii sa ceara sfatul medicilor inainte de a lua suplimente. In acest caz, doza de vitamina E luata de participanti a fost mult prea mare fata de doza zilnica recomandata si a fost la un nivel care ar putea fi daunator pentru unii”, a declarat Brown.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos