Pe Mihai Nesu l-am intalnit de foarte multe ori ca om simplu la mall, cu fosta sotie, stia foarte bine sa se amestece in multime si facea nestingherit poze cu toata lumea. Cateodata era enervant pentru cei dragi din familie pentru ca statea de povesti cu oricine. Nu avea acea aroganta specifica fotbalistilor de a-ti intoarce spatele imediat dupa ce-i saluti. Ultima data venise parca de prin Olanda si manca chiftelute in Baneasa… Niciodata nu mi s-a parut un baiat pus pe capatuiala. Declaratia aceasta insa mi-a starnit lacrimile pentru ca nu l-am simtit pe Mihai in viata ca fiind acel baiat rau din teren sau acel fotbalist disperat dupa femei multe si masini scumpe. Iata cu cata modestie explica pentru Trinitas, cum vede acum viata, dupa accidentarea suferita in 2011. In mare parte la fel cred ca o avea si atunci…

„Mi-am dorit toata viata sa fiu fotbalist. A fost dorinta mea cea mai mare. Si a doua cea mai mare, sa am fooooaarte multi bani. Ce sa fac cu ei? Nu stiu! Nu mi-am dat seama nici acum.

Nu stiu de ce mi s-a intamplat asta (n.r. accidentarea) . Pe mine m-a ajutat sa ma descopar pe mine care eram cu adevarat, nu ce voiam eu sa par.

Tot ce mi se intampla in fiecare zi ma face sa ma intorc de unde am plecat toti. Adica la Dumnezeu. Parca nu te mai deranjeaza ca esti in scaun.

Toti avem sanse egale: bolnav, sarac, bogat, sanatos. Cred ca Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat in seama, eu m-am chitit pe fotbal. Celelalte le-am aruncat la gunoi.

Aveam talent si la desen, la pictura, dar mai ales la modelaj. Eram singurul care aveam rabdare. Dar, din pacate, nu le-am dat importanta. Eram animalul din om pe teren si cand plecam acasa eram mielusel linistit.

Voiam sa demonstrez tuturor ca desi eram mic si firav, ma pot lupta cu oricine de la egal la egal. Aveam o vointa extrema. Lumea a iubit-o, nu stiu cat de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit asa.

Fotbalul e un sport vazut mai putin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care imi erau cei mai credinciosi. Si asa m-am dus si eu pe drumul asta, al credintei”, a zis Mihai Nesu pentru Trinitas.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Da,inteleg perfect ,ce vrei sa spui cu dorintele tale care se pare ca s-au materialzat dar cu cata suferinta?!Faptul ca punea-i mult suflet a iubit la tine ,oamenii care te vedeau pe teren.probabil cu aceeasi mare iubire si patima te-ai intors spre D-zeu.aceasta a fost ,zic eu voia lui,nu a vrut sa te piarda.doamne sjuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here