Acasă Stirile zilei DECLARATIA GRAVA a unui DEPUTAT: ROMANIA vinde armament gruparii teroriste STATUL ISLAMIC!

DECLARATIA GRAVA a unui DEPUTAT: ROMANIA vinde armament gruparii teroriste STATUL ISLAMIC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un deputat irakian sustine ca gruparea terorista Statul Islamic va cumpara armament in valoare de 300 de milioane de dolari din Romania.

Ambasadorul roman in Irak, Iacob Prada, a negat ca statul roman ar fi incheiat un contract de armament cu organizatia jihadista.

Potrivit site-ului IraqiNews.com, presedintele Comisiei parlamentare irakiene pentru Securitate si Aparare, Hakim Zamili, i-a cerut sambata premierului Haider al-Abadi sa intervina imediat pentru a opri furnizarea munitiei in valoare de 300 de milioane de dolari, achizitionata de gruparea Stat Islamic (SI) din Romania si finantata dintr-un stat invecinat cu Irakul.

„Ii cer premierului sa intervina imediat pentru a opri SI sa achizitioneze din Romania munitia in valoare de 300 de milioane de dolari (…). Acest contract este finantat dintr-o tara vecina”, se arata intr-un comunicat al lui Hakim Zamili.

Ambasadorul roman in Irak, Iacob Prada, a dezmintit duminica informatia potrivit careia Romania ar fi incheiat un acord de armament cu gruparea Stat Islamic, precizand ca toate exporturile de armament catre Irak sunt aduse la cunostinta Guvernului irakian, noteaza site-ul IraqiNews.com.

„Informatia privind armament romanesc si provizii furnizate gruparii SI este incorecta”, a declarat ambasadorul roman, adaugand de asemenea ca „Romania nu furnizeaza armament nici unuia dintre statele invecinate cu Irakul”.

„Toate exporturile de armament din Irak sunt aduse la cunostinta Guvernului irakian, iar ambasada le are in evidenta”, a adaugat ambasadorul roman Iacob Prada.

Care este REACTIA MAE dupa aceste AFIRMATII DENIGRATOARE >>>>