Acasă Stirile zilei Declaratia cu care Leon Danaila a inflamat internetul: Un homosexual poate cumpara...

Declaratia cu care Leon Danaila a inflamat internetul: Un homosexual poate cumpara sau fura copii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, revine cu noi declaratii care inflameaza internetul, desi au un substrat cat se poate de adevarat. Dar uneori adevarul deranjeaza. Leon Danaila se declara impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca „un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai”.

„Eu sunt pentru casatoriile de sex opus, heterosexuale. Eu asa am invatat, eu sunt de la tara. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit asa ceva. Heterosexualii, ei dau nastere la copii, pot sa faca copii. Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai”, a afirmat Leon Danaila, intr-un interviu pentru News.ro.

Medicul a mai spus ca nu intelege de ce unii barbati homosexuali se „imbraca precum femeile”, daca partenerilor lor „le plac barbatii”.

„Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un barbat se indragosteste de alt barbat. El e homosexual. Dar de ce unul este imbracat ca femeie si unul ca barbat? Domnule, ia-ti o femeie daca iti plac femeile, de ce il imbraci ca femeie? Lasa-l tot ca barbat daca iti plac barbatii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim!”, a precizat el.

Leon Danaila a mai spus ca, in opinia sa, legiferarea drepturilor minoritatilor sexuale ar fi un semn de regres al societatii.

„Eu, daca am fost in Statele Unite si am avut burse, cunosc ca acolo sunt si lesbiene si fel de fel. A fost legiferat sa se casatoreasca intre ele. Dar e o minoritate, totusi. Da societatea inapoi, dupa parerea mea. Eu am mai spus o data si o repet ca nu sunt de acord cu casatoriile intre persoanele de acelasi sex”, a conchis senatorul PNL.

Potrivit pozitiei oficiale a PNL, casatoria e intre un barbat si o femeie, dar familia nu se intemeiaza exclusiv pe casatorie.

Mihai Gheorghiu, presedintele Coalitiei pentru Familie, a declarat ca referendumul pentru definirea familiei traditionale ca uniunea dintre un barbat si o femeie ar putea fi organizat pe 23 aprilie, potrivit negocierii cu partidele politice.

A fost reclamat la CNCD

Asociatia MozaiQ, organizatie a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si persoane transgender), a anuntat, vineri, ca a depus o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cu privire la afirmatiile senatorului Leon Danaila, aratand ca mesajul politic al parlamentarului “tinteste un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de catre OG 137/2000, articolul 15, si anume orientarea sexuala”.

“Prin continutul, tintele, contextul si emitentul mesajului si în acord cu art. 15 al Ordonantei Guvernului nr. 137 din 31.08.2000, declaratia domnului Leon Danaila este asimilata unui comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii umane ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o orientarea sexuala”, sustin reprezentantii organizatiei.