Acasă Stirile zilei DECLARATIA care arunca totul in aer: „PUTIN vrea sa ELIMINE Ucraina”!

DECLARATIA care arunca totul in aer: „PUTIN vrea sa ELIMINE Ucraina”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk il acuza pe Vladimir Putin ca vrea sa elimine Ucraina pentru ca nu poate sa accepte ideea ca face parte din familia europeana.

„Scopul lui Vladimir Putin vizeaza nu doar regiunile (separatiste din est) Donetk si Lugansk, el vrea sa ia intreaga Ucraina” si sa „o elimine ca stat independent”, a declarat premierul uccrainean.

„El (Putin) nu poate sa accepte ideea ca Ucraina face parte din familia europeana, vrea sa restaureze Uniunea Sovietica”, a adaugat Iateniuk, in contextul in care Kievul va ratifica marti Acordul istoric de Asociere cu UE, concretizand astfel indepartarea de tutela rusa.

In opinia sa, viitoarea etapa este crearea unui „culoar” care sa asigure o legatura intre Peninsula ucraineana Crimeea, anexata de catre Rusia in martie, si care va trece prin mai multe regiuni din sudul Ucrainei.

Iateniuk a subliniat ca este „prematur” sa se vorbeasca despre o solutionare, dupa opt zile de la intrarea in vigoare a unui armistitiu semnat de Kiev cu separatistii prorusi, cu participarea Rusiei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

„Ideea de a avea un acord bilateral (de pace) cu Rusia nu este cea mai buna. Eu sustin asa-zisul format de la Geneva, cu Statele Unite, UE si Rusia. Nu suntem suficient de puternici sa purtam negocieri bilaterale cu Rusia”, a adaugat el, dupa opt zile de la intrarea in vigoare a unui armistitiu incheiat la Minsk.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia ca inarmeaza insurgentii prorusi si ca a trimis trupe din armata rusa in estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Ideea armistitiului incheiat la Minsk „este sa opreasca masacrul” in conflictul care dureaza de cinci luni, in care au fost omorate peste 2.700 de persoane, a declarat premierul ucrainean.

„As fi fericit ca pacea sa se instaleze in tara mea, dar intrebarea este cu ce pret”, a subliniat el.

„Ne vom bate pentru tara noastra si pentru independenta noastra”, a conchis Iateniuk.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos