Alegerea lui Donald Trump aduce o lovitura de proportii pentru comunitatea LGBT. Noul presedinte al SUA a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGBT, Trump declarand deschis ca sustine familia traditionala chiar daca s-a bucurat de sustinerea comunitatii in alegeri.
Modificarea site-ului Casei Albe este insa reprezentativa pentru diferentele dintre actualul si fostul presedinte al SUA, noteaza publicatia citata. Iar pentru sustinatorii politicilor impotriva incalzirii globale aceasta schimbare reprezinta primul semn concret ca Trump ramane, la fel ca si in campania electorala, sceptic cu privire la realitatea schimbarilor climatice provocate de activitatea umana si, in acelasi timp, hotarat sa blocheze politicile menite sa stopeze acest proces, conform Agerpres.

Unii oameni de stiinta americani se tem ca noul presedinte al SUA nu se va opri doar la stergerea mentiunilor legate de schimbarile climatice de pe site-ul Casei Albe ci ar putea decide si stergerea datelor legate de acest proces de pe toate serverele federale. Guvernul SUA dispune de cea mai importanta baza de date cu privire la incalzirea globala din lume, iar oamenii de stiinta se tem ca aceste date vor fi sterse in timpul administratiei Trump.