Acasă Stirile zilei Social De zeci de ani locuiesti in acest ORAS! Stiai de unde provin...

De zeci de ani locuiesti in acest ORAS! Stiai de unde provin NUMELE CARTIERELOR?!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fie ca te-ai nascut, ai crescut, ai vizitat sau ti-ai cunoscut cei mai buni prieteni in Bucuresti, sigur nu ai stiut de unde provin cu adevarat numele cartierelor.

Cartierele din Bucuresti „ascund” o istorie interesanta. Ce poveste are numele zonei in care locuiesti?

Cotroceniul se numeste astfel de la regionalismul „a cotroci“, care inseamna „a scotoci“, „a scormoni“.

Legenda cartierului Colentina spune ca aceasta denumire vine de la „colea-n-tina“, cu referire la locul unde Matei Basarab i-ar fi fugarit pe turci, intr-o batalie. O vreme s-a numit si „Olintina“.

Depre zona Crangasi, istoria spune ca a existat candva o prelungire din Codrul Vlasiei, un crang. Aici traiau crangasii.

Drumul Taberei se numeste asa datorita lui Tudor Vladimirescu. In 1821, intra in Bucuresti pe la vest si isi asaza aici tabara de panduri.

Ca un paradox cu situatia actuala, Ferentariul a primit unul dintre cele mai rafinate nume din Bucuresti, originea lui venind din latina („Ferentarius“ – soldat din infanteria usoara a legiunilor romane). Unii spun ca aici s-ar fi aflat campul de exercitii al ferentarilor, din oastea lui Mihai Viteazul.

„Ghencea“ este un nume provenit din limba turca. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-aga era seful arnautilor din garda domneasca. Aici s-a ridicat o biserica, Biserica Ghencei.

Strada Lipscani, unul dintre cele mai celebre locuri din Bucuresti, se numeste astfel datorita negustorilor veniti cu lucruri aduse de la targul din Leipzig.

Despre cartierul Militari se spune ca ar fi fost botezat asa pentru ca era zona de instructie militara si unde o vreme a functionat „Pirotehnia Armatei“.

Cartierul Titan isi are denumirea de la fabrica de ciment „Titan“, construita la inceputul secolului 20.

Sursa: historia.ro