Acasă World De unde au adventistii bani? Regula pe care toti trebuie sa o...

De unde au adventistii bani? Regula pe care toti trebuie sa o respecte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regulile religiei adventiste sunt definitiv mai stricte decat cele ale catolicismului si ale ortodoxismului. Biserica Adventista de ziua a saptea are o serie de reguli stricte. Adventistii interzic alcoolul, tutunul, cafeaua, hrana nesanatoasa, dansul si casatoriile cu persoane de alte religii.

Adventistii acorda o mare importanta zecimii, care inseamna datoria morala a fiecarui membru de a acorda 10% din castigul lunar catre fondurile bisericii. Acesti bani merg catre actiuni de binefacere, dar si catre constructia de noi case de inchinare, plata salariilor pentru pastorii bisericii, precum si pentru sustinerea membrilor religiei care trec printr-o perioada mai dificila financiar.

Numele vine de la cuvantul din limba latina „adventus“, care inseamna „venire“. Adventistii sunt, asadar, cei care asteapta implinirea profetiei biblice cu privire la a doua venire a Mantuitorului. De ce de ziua a saptea? Pentru ca adventistii cred in invatatura originala a Bibliei, conform careia ziua a saptea a fost ziua in care Dumnezeu s-a odihnit dupa ce a creat lumea cu tot ce este pe ea.

Biserica Adventista nu accepta casatoriile dintre membri sai si membri altor culte religioase. La nuntile adventiste nu se danseaza. De altfel, adventistii nu danseaza cu nicio ocazie si ii indruma pe tineri catre activitati practice in natura si voluntariat, conform Adevarul.

Primul misionar adventist pe actualul teritoriu al Romaniei a fost un fost preot catolic, de origine poloneza, Mihail Bellina Czechowski, care imbratisase convingerile adventiste in 1856. in 1869 Czechowski a ajuns in Transilvania si a predicat la Cluj, Bistrita, Turda, Gherla, Beclean, Pata, Cojocna si Luncani. A tinut prelegeri si in casa lui Garabet Hagi Aslan, unul dintre furnizorii casei regale. Doi dintre fii acestuia, Toma si Mitica au devenit, impreuna cu familiile lor, primii adventisti romani. 1900-1920 a fost perioada in care adventismul a inceput sa fie prezentat in orasele, targurile si satele de pe actualul teritoriu al Romaniei, propagandu-se prin intermediul comunitatii germane. Cu trecerea timpului, au aparut si primii predicatori romani. in 1920 s-a organizat Uniunea Romana a Comunitatilor Evanghelice ale Adventistilor de Ziua a saptea, avand peste doua mii de membri. Perioada interbelica este numita perioada de aur a adventismului in Romania.