Acasă World De ce voia Cosa Nostra sa arunce in aer Turnul din Pisa?

De ce voia Cosa Nostra sa arunce in aer Turnul din Pisa?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La inceputul anilor 1990 mafia siciliana ar fi planificat sa arunce in aer Turnul din Pisa. Acest lucru a fost dezvaluit in instanta de judecata de catre un fost gangster care a acceptat sa coopereze in cadrul anchetei, transmite Adnkronos International.

Potrivit lui Gioacchino La Barbera, Cosa Nostra planifica un atac terorist in 1992. Fostul sau sef, Nino Gioe, ar fi zis:

„Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca intr-o zi Italia se va trezi si va vedea ca Turnul din Pisa nu mai exista.”

Mafiotii credeau ca atacul va arunca in stare de soc Italia si va forta autoritatile sa faca concesii, scrie The Times.

Printre alte obiective posibile erau mentionate Catedrala Sf. Ioan de pe dealul Lateran, Biserica San Giorgio in-Velabro din Roma, precum si cladirea Academiei Agricole din Florenta. Mafia pregatise si explozibilii, dar operatiunea a trebuit sa fie anulata din cauza arestarii mai multor capi ai mafiei.

La Barbera este martor intr-un proces de mare rezonanta care dezvaluie cooperare dintre Cosa Nostra si politicienii italieni. Procesul are loc in orasul Palermo. Fosti ministri italieni si ofiteri superiori de politie sunt acuzati ca au facut in secret o intelegere cu mafia siciliana, pentru a preveni o serie de atentate din anii 1990.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos