Acasă Stirile zilei Stiinta De ce viteza timpului creste odata cu inaintarea in varsta? Vezi ce...

De ce viteza timpului creste odata cu inaintarea in varsta? Vezi ce se intampla cu ceasul tau intern!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru majoritatea oamenilor, fiecare luna din viata lor care trece se pare ca se duce mai repede decat precedenta. Multi dintre noi nu pot sa creada ca magazinele incep deja sa scoata produse de Craciun. Toate ceasurile, insa, au acelasi numar de ore si de minute, de 12 ore si, respectiv 60 de minute, dar studiile arata ca pe masura ce imbatranim, timpul nu mai e la fel. Si exista multe teorii care explica de ce viteza timpului creste odata cu inaintarea in varsta.

Multi psihologi cred ca odata cu trecerea anilor perceptia timpului incepe sa accelereze comparativ cu accelerarea timpului in realitate. Studiile indica faptul ca schimbarile biologice din corp care se produc cand imbatranim reduc dopamina din creier, fapt ce are impact asupra ceasului nostru intern. In plus, unii cred ca odata ce crestem avem mai putine experiente emotionale precum primul sarut, prima calatorie departe de casa, prima despartire si asa mai departe. Astfel de experiente sunt mai usor de amintit si conduc la estimari mai mari de timp.

IPOTEZA OBISNUINTEI

timpulIntensitatea emotionala a vietii de zi cu zi este afectata de faptul ca multi dintre noi experimenteaza “ipoteza obisnuintei”. Luati in considerare cat de des va aflati pe pilot automat, cat va deplasati prin activitatile zilnice precum imbracatul sau gatitul cinei sau facand ceva anume in timp ce gandul va este in alta parte. Daca ati trait intr-un singur loc pentru o lunga perioada de timp, ati avut si acelasi loc de munca multi ani de zile, putine lucruri se simt cu adevarat noi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos