Acasă Sanatate De ce semintele de Quinoa erau de baza in alimentatia incasilor! In...

De ce semintele de Quinoa erau de baza in alimentatia incasilor! In urma cu 5.000 de ani luptatorii ii spuneau „bila de razboi”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Incasii foloseau inca de acum 5.000 de ani un aliment care le dadea o forta uimitoare. Luptatorii le spuneau ca sunt „bile de razboi”, iar acestea le dadeau o putere astfel incat puteau marsalui zile intregi, fara oprire.

Quinoa era alimentul de baza al vechilor incasi.

In secolul al XVI-lea conchistadorii spanioli care au ajuns in America de Sud au ars culturile de Quinoa, in incercarea lor de a zdrobi cultura incasa, acest aliment benefic nu a disparut, supravietuind in muntii salbatici si fiind cultivat in continuare in secret, potrivit eva.ro.

Semintele de Quinoa au fost redecoperite in anii ’80 de  americani, devenind cunoscute si consumate la nivel mondial. Calitatile lor nutritive si efectul pozitiv al acestor seminte le recomanda pentru a face parte din alimentatia cotidiana.

Quinoa asigura o cantitate importanta de energie, datorita continutului lor bogat de riboflavina (vitamina B2) si imbunatateste metabolismul energetic din creier si celulele musculare. Totodata, aceste seminte au un rol important in buna circulatie a sangelui in organism, inhiba absorbtia colesterolului si au proprietati antiinflamatorii si anticanceroase, iar consumul lor asigura o buna functionare a intregului sistem cardiovascular, prevenind in acelasi timp aparitia bolilor cardiace.

Iata 5 proprietati benefice ale semintelor de Quinoa:

– Sunt bogate in proteine, datorita celor noua aminoacizi esentiali pe care ii contine.

– Sunt o sursa excelenta de magneziu, sau de mangan si cupru. Totodata, contin si fier, triptofan sau fosfor.

– Au in compozitia lor o cantitate importanta de vitamine, mai ales complexul de vitamine B si vitamina E. Printre vitaminele sale se mai numara si A, C, D sau K.

– Contin cel putin 16 tipuri diferite de triterpine care pot avea proprietati antiinflamatorii si anticanceroase si inhiba absorbtia colesterolului.

– Sunt, de asemenea, o sursa buna de riboflavina, care este necesara pentru producerea de energie in interiorul celulelor.

S-a dovedit ca riboflavina (sau vitamina B2) ajuta la reducerea frecventei migrenelor prin imbunatatirea metabolismului energetic din creier si din celulele musculare.