Trei pasari zburatoare: strutul, gaina, vulturul; Dar cata deosebire este in zborul lor! Strutul are aripi, dar nu zboara niciodata cu ele pe sus. Le foloseste numai ca sa-si aspreasca mersul.
Gaina zboara si ea, dar numai din cand in cand; si numai zboruri mici si scurte. Zboara peste garduri.
Vulturul zboara vesnic la inaltime. Ii place inaltimea cerului. Cu aripile se ridica mereu spre inaltimile cerului.

Morala:

Asa sunt si rugaciunile oamenilor.

Sunt oameni, in chipul strutului, care nu folosesc niciodata aripile rugaciunii. Au „aripi“, dar nu „zboara“. Cu aripile rugaciunii nu se ridica niciodata spre cer, spre Dumnezeu. Nu cunosc maretia desprinderii noastre de pamant prin zborul rugaciunii.

Sunt apoi altii, in chipul gainii, care folosesc din cand in cand „aripile“ rugaciunii. Fac insa numai „zboruri“ mici si scurte. Se roaga fara sa se desprinda prea mult de „pamant“. Se roaga din obicei, fara sa se ridice din lume, fara sa iasa din lume.

Cei care se roaga cu adevarat sunt in chipul vulturului. Se roaga cu putere. Cand isi desfac „aripile“, se desprind cu totul de pamant si se ridica in slavile ceresti. Le place – ca si vulturului – maretia inaltarii spre cele ceresti. Cu aripile rugaciunii ies mereu din lume si se ridica in slavile unde lumea si pamantul nu ne mai pot urmari.

Asa te rogi tu? Cum te rogi tu?

Povestire scrisa de preot IOSIF TRIFA – cartea 600 ISTORIOARE RELIGIOASE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.