Un studiu realizat de britanici arata ca mersul la sala nu este sanatos din cauza igienei precare pe care o au majoritatea celor ce folosesc aparatele.

Rezultatele unui studiu efectuat de Nuffield Health, unul dintre cele mai mari centre private de sanatate din Anglia a ajuns la concluzia ca lipsa igienei unora poate face mersul la sala periculos. Mai mult de 75% din cei 2.000 de oameni care au participat la studiu se plang ca au gasit transpiratie pe aparatele pe care au vrut sa le foloseasca.

Jumatate dintre acestia au folosit prosoapele sau sticlele de apa ale colegilor de antrenament, si o treime dintre ei nu folosesc ciorapi in timpul antrenamentului, riscand astfel contaminarea cu ciuperci ale pielii.

„Da, este neplacut cand persoana dinaintea ta nu a sters aparatul pe care l-a folosit, dar importanta medicala a acestor practici este mult mai mare, dupa cum arata studiul nostru. In fiecare zi intram in contact cu germeni care provoaca boli, dar foarte putini dintre acestia ne imbolnavesc. Stim ca acesti microbi se pot raspandi prin maini nespalate, prin contactul direct cu cineva, sau indirect, prin atingerea obiectelor contaminate. Acum ca a scazut temperatura sunt mai multi germeni si sistemul nostru imunitar este mai slabit. Nerespectarea regulilor de igiena din salile de sport poate cauza imbolnaviri celor din jurul nostru”, a spus purtatorul de cuvant al Centrului de Sanatate, Sarah Marsh, potrivit Mirror.

Aproape 18% dintre cei intervievati recunosc ca se duc la sala atunci cand sunt raciti sau atunci cand stranuta si le curge nasul.

Cele mai neplacute rezultate din punct de vedere olfactiv au fost cele cu privire la folosirea deodorantului si a ciorapilor curati, mai mult de o treime din participanti nu folosesc aceste lucruri. Chiar mai mult, 16% dintre oameni nu isi spala hainele de antrenament de la o zi la alta.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.