Acasă Stirile zilei Stiinta De ce cred romanii in Dumnezeu? S-a descoperit RASPUNSUL STIINTIFIC!

De ce cred romanii in Dumnezeu? S-a descoperit RASPUNSUL STIINTIFIC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au descoperit raspunsul stiintific la intrebarea: „De ce credem in Dumnezeu?”, acestia ajungand la concluzia ca spiritualitatea si credinta in Dumnezeu apartin de creierul uman.

Specialistii din cadrul Universitatii din Missouri spun ca fiecare individ are mai mult sau mai putin dezvoltate portiuni din creier care tin de spiritualitate. Cu cat sunt mai dezvoltate aceste portiuni, in speta lobul parietal, cu atat credinta fata de divinitate este mai mare si mai complexa.

Mai mult de atat si lobul frontal are un rol major in realizarea fenomenului spiritual religios. Aceasta baza neuropsihica, in opinia celor care au facut descoperirea, joaca un rol important in dezvoltarea credintei umane. Cand aceasta baza este inexistenta si credinta se anuleaza.

“Spiritualitatea este un fenomen dinamic si din aceasta cauza foloseste portiuni foarte mari din creier.“, sustine Brick Johnstone, profesor de psihologie al School of Health Professions.

Pentru acest studiu s-au folosit 20 de persoane care aveau lobul parietal afectat. In urma cercetarii s-a demonstrat ca cele 20 de persoane erau predispuse sa creada intr-o forta superioara, cat si in faptul ca fac parte dintr-un plan divin.

Sursa: obiectiv.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos