Acasă Stirile zilei Stiinta De ce clipeste Frumoasa Adormita? Imaginile din catacombele calugarilor capucini din Palermo...

De ce clipeste Frumoasa Adormita? Imaginile din catacombele calugarilor capucini din Palermo au inspaimantat oamenii de stiinta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un fenomen bizar s-a petrecut in interiorul sicriului in care se afla o fetita mumificata la varsta de doi ani, careia i se mai spune „Frumoasa Adormita” si a atras atentia cercetatorilor. Este vorba despre Rosalia Lombardo, o fetita de doi ani care a murit in anul 1920, din cauza pneumoniei.

Tatal Rosaliei a fost atat de afectat de moartea fetitei sale, incat i-a cerut lui Alfredo Salafia, un medic legist de seama, sa-i conserve trupul. Ramasitele mumificate ale fetitei se afla printre alte 8.000 de trupuri pastrate in catacombele calugarilor capucini din Palermo, Sicilia.

Acum, mii de turisti viziteaza aceste catacombe pentru a o admira pe fetita care nu a avut sansa sa se bucure de viata.

Potrivit presei din Peninsula, un fenomen bizar s-a petrecut in interiorul sicriului in care se afla Rosalia.

Oamenii de stiinta, dornici sa afle mai multe informatii legate de metoda prin care fetita a fost imbalsamata, au montat o camera de luat vederi in interiorul sarcofagului, aparatul fiind capabil sa faca fotografii la fiecare 60 de secunde.

Ce au descoperit expertii cand au analizat imaginile este incredibil. Instantaneele camerei ii arata ochii albastri intacti ai fetitei, care pare ca clipeste de cateva ore pe zi.

Fenomenul a starnit tot felul de speculatii in ultimii ani. Este oare posibil ca o persoana decedata sa clipeasca? Cum poate fi explicat acest fenomen? Oamenii de stiinta spun ca aceasta clipire poate fi cauzata de umiditatea din cripta unde este tinuta.

„Este vorba de o iluzie optica, produsa de lumina care trece prin ferestrele laterale”, a declarat Dario Piombine-Mascali, care a precizat ca pleoapele fetitei nu ar fi inchise in totalitate, ceea ce accentueaza iluzia.

sursa: jurnalul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos