Board-ul companiei Microsoft discuta inlocuirea lui Bill Gates din functia de presedinte, concomitent cu numirea lui Satya Nadella, directorul diviziei de servicii enterprise si cloud, in functia de CEO Microsoft, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Dar chiar daca Gates se retrage din pozitia de presedinte, cofondatorul Microsoft s-ar putea implica mai mult in operatiunile companiei, in special in zone care tin de dezvoltarea de produse, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat in luna august ca se va retrage in termen de 12 luni.

Nadella a devenit intre timp unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse sa preia functia de CEO, potrivit informatiilor aparute in presa.

Schimbarea conducerii are loc intr-un moment de cotitura in istoria Microsoft, compania traversand o perioada de tranzitie catre hardware si servicii online.

Microsoft a ramas in urma pe piata smartphone-urilor, tabletelor si in zona serviciilor online. Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft si a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro.

Nadella lucreaza la Microsoft din 1992 si a coordonat operatiunile companiei in zona serviciilor de cloud, software-ului pentru servere, motoarelor de cautare pe internet si aplicatiilor business.

Ca presedinte al diviziei de servere si servicii cloud, Nadella a reusit sa creasca afacerile anuale de la 16,6 miliarde de dolari la 20,3 miliarde de dolari in numai doi ani.

In ceea ce priveste functia de presedinte al Microsoft, Bill Gates ar putea fi inlocuit de John Thompson, membru in board-ul companiei incepand din 2012, potrivit surselor citate.

Thompson (64 de ani) lucreaza in industria IT de mai bine de 40 de ani. El si-a inceput cariera la IBM, unde a ajuns pana in conducerea executiva. In 1999, Thompson a parasit IBM si a preluat conducerea dezvoltatorului de solutii de securitate Symantec. In cei 10 ani de mandat ai lui Thompson, afacerile Symantec au urcat de la 600 milioane de dolari pe an la 6 miliarde de dolari. In prezent, Thompson este CEO al companiei Virtual Instruments, producator de software care masoara performantele aplicatiilor si sistemelor hardware.

Din 2012, cand a intrat in board-ul Microsoft, Thompson a ridicat probleme importante si a influentat decizia lui Ballmer de a se retrage, potrivit unor surse apropiate situatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.