Acasă World De ce ar trebui sa se teama Romania? Cele mai periculoase arme...

De ce ar trebui sa se teama Romania? Cele mai periculoase arme ale Fortelor Aeriene ale Rusiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania ar trebui sa se teama, iar NATO ar trebui sa stea in garda pentru ca oricat ar fi Rusia de agresiva in declaratia acestea dor mult mai putin decat un contact direct cu avioanele rusilor. Revista americana National Interest a publicat lista cu 5 cele mai periculoase arme ale Fortelor Aeriene ale Rusiei, potrivit paginaderusia.ro.

Sunt enumerate aeronavele: luptator multi-scop Su-35, bombardier Tu-22M, luptator-interceptor MiG-31, bombardierul strategic Tu-95 si avionul de atac subsonic Su-25.

Su-35 este „cea mai letala configurare a liniei Flanker” (Flanker – denumirea NATO a seriei „Su”). „Extrem de usor de pilotat Si dotat cu arme foarte puternice, Su-35 se poate face fata celor mai bune aeronave occidentale, chiar si unui F-22 Raptor», – spune publicatia.

Bombardier si purtator de rachete, supersonicul Tu-22M, intr-o vreme declansa teama in comunitatea de aparare occidentala, deoarece nu era foarte clar caror sarcini a fost creat acest avion. Tu-22M genera probleme majore securitatii nationale a SUA, deoarece avioanele de interceptare americane atingeau viteze inferioare.
In cazul unui conflict militar acest avion va reprezenta in continuare o amenintare serioasa pentru fortele navale ale NATO.

MiG-31 este apogeul dezvoltarilor sovietice in domeniu din timpul Razboiului Rece. Cu viteza mare, radar de mare putere, raza larga de actiune, MiG-31 a scapat de multe dintre deficien?ele predecesorul sau. Acest interceptor poate vana cu succes aeronavele NATO, inclusiv in zona arctica.
Tu-95 (Bear, codificare NATO), proiectat drept bombardier strategic, a fost folosit in ultimele decenii pentru o varietate de misiuni. Modernele Tu-95 au suferit un upgrade major, fiind folosite acum pentru recunoastere pe distante lungi, patrulare in apele teritoriale, precum si „prezenta nucleara”.

Inchide lista avionul de atac sovietic Su-25. Publicatia americana sustine ca acesta este inca o „platforma incredibil de eficienta” pentru atacuri asupra obiectivelor terestre. Aceste aeronave sunt folosite peste tot in lume – in special, anul trecut, au jucat un rol important in lupta cu islamistii ISIS.
Este adevarat, Fortele Aeriene ale Rusie nu mai sunt la fel de numeroase ca in perioada sovietica, dar ele inca sunt capabile de un atac puternic la adresa NATO, conchide revista.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos