Acasă Stirile zilei Justitia Dan Voiculescu NU POATE PARASI TARA! Este cercetat sub control judicar intr-un...

Dan Voiculescu NU POATE PARASI TARA! Este cercetat sub control judicar intr-un nou dosar de santaj!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dan Voiculescu are interdictie de a parasi tara fiind sub control judiciar, pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in mis,care a act,iunii penale si luarea masurii controlului judiciar, incepand cu 3 iulie 2014, fat,a de Dan Voiculescu, pentru santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (sapte acte materiale).
Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu „a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa (Intact – n.r.) pe care, in fapt, il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare”.
Sub aceasta amenintare, sustin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totala de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia.
DNA mai sustine ca un al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, „desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenint,arii si constrangerii, asa incat, trustul controlat de inculpat a declans,at un atac mediatic sust,inut la adresa firmei acestui om de afaceri”.
Potrivit probelor administrate in acest dosar, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii.

„Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact Media si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3”, mai arata DNA.

Dan Voiculescu este judecat in alte doua dosare, pentru privatizarea ICA, respectiv santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos