Acasă Stirile zilei Justitia Dan Voiculescu a fost achitat in dosarul de santaj, insa „sageata” Sorin...

Dan Voiculescu a fost achitat in dosarul de santaj, insa „sageata” Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mogulul Dan Voiculescu a fost achitat miercuri in dosarul Antena Group-RCS/RDS. El era acuzat de complicitate la santaj. Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit un an si 6 luni de inchisoare, cu suspendare. Antena Group a primit o amenda de 200.000 de lei, pentru santaj, si va fi obligata sa difuzeze de 10 ori sentinta prin Antena 1.

Sorin Alexandrescu s-a predat politistilor de la Inspectoratul Judetean Ilfov si va fi incarcerat astazi.

De asemenea, instanta a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul SC Antena 3 si Intact Publishing.

in acelasi dosar, serban Pop a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, si va presta si 80 de zile de munca in folosul comunitatii.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF serban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj, iar Dan Voiculescu si fiica sa, de complicitate la aceasta infractiune. serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenintându-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incât sa il determine sa urmeze conduita impusa de el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTestul pe care copiii de clasa I din Hong Kong il rezolva in 20 de secunde, dar care le ridica dificultati adultilor! Tu te-ai prins?
Articolul următorSarbatoare mare pentru toti romanii! De ce nu e bine sa culegeti mere de ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel!