Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe langa condamnarea la inchisoare cu executare a fondatorului PP-DD, si interzicerea desfasurarii de catre acesta a oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, ca pedeapsa complementara, pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei de cinci ani si sase luni.

Magistratii au decis ca, in cazul fondatorului OTV, sa fie scazuta din pedeapsa perioada in care el a fost retinut si arestat preventiv, respectiv intre 22 si 25 iunie 2010.

In acelasi dosar a fost condamnat si Doru Parv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, el neavand dreptul de a desfasura vreo activitate in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani dupa ce iese din inchisoare.

Completul de la Curtea de Apel Bucuresti, format din judecatoarele Raluca Morosanu si Adina Adriana Radu, a decis, in acelasi caz, si condamnarea lui Ghezea Mitrus, fost realizator de programe la OTV, la doi ani si sase luni de inchisoare cu execurtare, jurnalistul neavand voie sa mai participe la vreo activitate in presa, pentru cinci ani, dupa executarea pedepsei principale.

Cei trei urmeaza sa fie incarcerati, iar in urmatoarele 20 de zile ei se vor afla in perioada de carantina, timp in care se va stabili unde isi vor executa pedepsele, dar si regimul de detentie.

La ultimul termen de judecata din dosar, reprezentantul Ministerului Public a cerut majorarea pedepsei primita in prima instanta de Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus, maximul prevazut de lege pentru infractiunea de care a fost gasit vinovat fondatorul PP-DD fiind de sapte ani.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.