Dan Diaconescu a dat statul roman in judecata pe motiv ca a fost anulata privatizarea Oltchim si ca avocatii lui din strainatate i-au propus sa ceara daune de 2 miliarde de euro, in timp ce avocatii din Romania l-au sfatuit sa ceara mai putini bani.

Diaconescu a anuntat ca primul termen de judecata a fost fixat pentru 8 ianuarie 2013, dar ca avocatii lui vor cere preschimbarea termenului.

Scandalul de la Oltchim nu e nici pe departe incheiat. Insotit de o parte din avocati, Dan Diaconescu a ajuns miercuri la pranz la Tribunalul Bucuresti. Diaconescu a declarat ca a venit sa actioneze in judecata Guvernul pentru ca a fost exclus de la privatizarea combinatului Oltchim.

„Nu vedem cum domnul Ponta, Ministerul Economiei, ar putea castiga acest proces. Vom vedea ce termen de judecata vom primi, speram sa fie cat mai rapid, pentru ca acest combinat sa se redeschida si angajatii sa isi primeasca salariile. Guvernul nu a vrut sa semneze contractul si sa primeasca banii. Toti banii pe care ii vom obtine in acest proces, pe care nu avem cum sa il pierdem, se vor reintoarce in combinat. Avocatii din strainatate mi-au propus sa cer daune de 2 miliarde de euro, cei din tara propun mai putin. Noi dorim sa plateasca direct familia domnului Ponta, a domnului Vulpescu, familiile celor care au fost implicati direct. Domnul Ponta ne-a spus ca de a doua zi da salariile si reporneste combinatul. Fie nu poate, fie nu vrea. A inceput negocierile direct cu o firma careia noi voiam sa ii dam manageriatul, dar care i-a refuzat oferta lui Ponta. Dam statul in judecata, cerem sa se puna sechestru pe avere si sa se indrepte impotriva lor, ca cetateni. Domnul Ponta a mintit cand a spus ca banii se reintorc in combinat sub forma de credit”, a declarat Dan Diaconescu, la intrarea in tribunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.