Dacian Ciolos anunta ca va participa, duminica seara, la mitingul de protest din Bucuresti. In peste 100 de alte localitati din Romania vor avea loc astfel de manifestatii prin care se solicita PSD si ALDE sa renunte la masacrarea legilor justitiei.

„Duminica, la ora 18, intalnire Piata Victoriei dupa care la 19.30 vom pleca in mars catre Parlament , acolo le vom spune NU scapati!!! DEMISIA! PSD-ALDE a intrat cu viteza in ultima faza pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat in Parlament, mobilizare masiva in comisii, fortarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat. Anuntati-va si prietenii, trebuie să fim din nou multi pentru a-i putea opri sa calce, din nou, Justitia in picioare, cu un OUG 13 mascat!”, se anunta pe pagina Coruptia ucide.

„Exista o legitimitate data de vot, de buna functionare a institutiilor intr-un stat de drept. Exista o legitimitate care izvoraste din increderea oamenilor, care se bazeaza pe onestitatea cu care un om politic se raporteaza la o decizie. Promisiunile mincinoase, atacul la principiile fundamentale ale unui stat democratic – cum este independenta justitiei, anuleaza aceasta legitimitate. Lipsa increderii nu poate fi compensata de nicio functie.

In momentul in care au inceput sa se atinga de legile justitiei, liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE au pierdut aceasta legitimitate. Au pierdut increderea a sute de mii de romani, dintr-un motiv simplu: au interese directe in modul in care justitia isi face treaba, sunt vizati direct in dosare aflate in diferite etape in justitie. Si ei, si colegii lor de partid, s-au facut ca nu vad acest enorm conflict de interese. Cum sa ai incredere in lupi sa faca legile la stana?

De aceea, indiferent ce tactica ar adopta in dezbaterile si votarea modificarilor propuse la legile justitiei, liderii actuali ai majoritatii parlamentare nu mai pot avea increderea noastra. Cu siguranta, increderea mea au pierdut-o de mult. Pachetul de modificare a legilor justitiei trebuie retras complet din Parlament.

Orice modificare ar trebui dezbatuta cu experti din sistemul judiciar, cu experti independenti si apoi consultata Comisia de la Venetia. Fara o abordare deschisa, participativa, prin care sa se demonstreze ca orice eventuale modificari sunt facute numai in interesul ameliorarii actului de justitie si nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflati temporar la putere, orice astfel de initiativa nu poate starni decat suspiciune.

Din toate aceste motive, duminica seara voi fi in strada, impreuna cu voi”, a anuntat Ciolos, sambata seara.

La mitingul de duminica vor participa, in premiera, si sindicalistii din doiua mari centrale, Blocul National Sindical si Cartelul Alfa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.