Cap Limpede

Stirile zilei

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter in Marea Neagra!

Un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost resimtit in vestul Turciei si in sud-estul Bulgariei. Potrivit datelor comunicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean, seismul s-a produs sambata dimineata, la o adancime de 10 kilometri, cu epicentrul in Marea Neagra. Pentru moment, nu exista informatii referitoare la posibile victime sau pagube materiale.
In data de 24 septembrie, la ora locala 2:11, s-a produs in zona Vrancea un cutremur de 5,3 grade pe Richter, la o adancime de 91,6 kilometri, acesta fiind urmat la ora 2:48 de un seism de 2,7 grade pe Richter.

Pe durata lunii septembrie, in Romania au avut loc 33 de cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 5,3 grade pe scara Richter.

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

surse>RADOR, Agerpres

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-88596").on("click", function(){ $(".com-click-id-88596").show(); $(".disqus-thread-88596").show(); $(".com-but-88596").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});