Curtea Constitutionala a amanat pana pe 12 septembrie, decizia privind validarea referendumului de demitere a lui Traian Basescu, pentru a fi verificate listele electorale, au precizat surse politice.

Curtea Constitutionala a reluat, joi dimineata, sedinta pe tema rezultatului referendumului de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu, amanata miercuri seara dupa ce a solicitat informatii MAI si INS.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor declarau, miercuri seara, ca institutiei i-au fost solicitate de catre Curtea Constitutionala, miercuri, precizari privind numarul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie si ca a fost deja comunicat ca acesta este de 18.292.514.

În 24 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat ca numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, miercuri seara, ca stia ca decizia CC privind referendumul va fi luata joi, ca amanarea acesteia nu îl îngrijoreaza si ca CC trebuie sa aiba la dosar „documente originale, nu trimise la BEC”.

Traian Basescu a facut aceste declaratii la plecarea de la sediul sau de campanie.

Basescu a spus, raspunzand unei întrebari, ca stia ca decizia CC va fi joi, mentionand ca nu este îngrijorat de amanare.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat împotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate miercuri de BEC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.