Cura miraculoasa cu usturoi! Combinat cu miere face minuni pentru organism!

Usturoiul este aproape nelipsit din orice bucatarie a lumii. Pe langa faptul ca da un plus de savoare mancarurilor, usturoiul este si un remediu naturist deosebit de puternic pentru multe afectiuni comune. Acest condiment popular devine un medicament cu adevarat puternic atunci cand este consumat in stare cruda.

Cand vine vorba de sanatatea inimii, usturoiul ajuta la coborarea tensiunii arteriale si la reducerea colesterolului, la prevenirea bolilor coronariene si a atacului de cord, si poate inversa efectele aterosclerozei.

Bulbul acestei plante este, de asemenea, foarte indicat impotriva problemelor de sanatate comune, asa cum sunt febra fanului, diareea calatorului, raceala si gripa, intepaturile de insecte si infectiile fungice.

Consumul regulat de usturoi poate ajuta la reducerea simptomelor de osteoartrita, de diabet, si ale unei prostate marite, noteaza secretele.

Usturoiul intareste sistemul imunitar si capacitatea organismului de a se detoxifia. Combinat cu ghimbir si ceapa, usturoiul poate sprijini chiar si detoxifierea in urma chimioterapiei.

Cum sa folosesti usturoiul

Motivul pentru care este mai bine sa mananci usturoiul crud consta in faptul ca principalul sau ingredient activ, alicina, se denaturalizeaza prin expunerea la caldura. Pentru rezultate optime, curata si zdrobeste fiecare catel de usturoi in parte si tine-l la aer timp de 15 minute inainte de consum. Zdrobirea bulbilor de usturoi activeaza o reactie chimica ce creste biodisponibilitatea alicinei.

Click pe aceeasi tema:  Sucul natural care iti poate curata ficatul in trei zile

Cat despre consumul pe stomacul gol, motivul este cat se poate de simplu. Atunci cand stomacul are de digerat si alte alimente, procesarea usturoiului de catre organism este ingreunata, iar absorbtia substantelor nutritive este incompleta.

Un mod grozav de a introduce usturoiul in alimentatia zilnica consta in amestecarea acestuia cu miere:

1. Taie cubulete 2-3 catei de usturoi.

2. Amesteca totul cu o lingura de miere.

Consuma zilnic acest amestec si vei incepe sa te simti mai energic si mai sanatos in decurs de numai o saptamana.

Cum sa obtii un tonic pe baza de usturoi impotriva gripei

Daca ai o piele sensibila, se recomanda sa porti manusi de plastic la prepararea acestei retete. In plus, evita sa te freci la ochi dupa folosirea ingredientelor, intrucat unele uleiuri pot provoca eruptii sau arsuri cutanate.

Click pe aceeasi tema:  Ce nu stiai despre trupul uman! Creierul are mai multe sinapse decat stele

Ingrediente

• Jumatatea unei cepe galbene taiata in bucati mari

• 5 catei de usturoi tocati in bucati mari

• 2 ardei iuti rosii tocati in bucati mari

• 1 lingura cu varf de ghimbir tocat in bucati mari

• Sucul unei lamai

• Otet de mere organic nefiltrat

Instructiuni:

1. Rastoarna ceapa tocata intr-un borcan cu capac avand un gramaj cuprins intre 350 ml si 500 ml.

2. Adauga peste usturoiul tocat.

3. Rastoarna apoi ardeii iuti cu tot cu seminte.

4. Presara peste un strat subtire de ghimbir tocat.

5. Stoarce lamaia separat intr-un bol, indeparteaza semintele, apoi toarna sucul peste continutul borcanului.

6. Completeaza apoi cu otet de mere pana ce borcanul se umple aproape complet.

7. Insurubeaza capacul borcanului si depoziteaza-l in camara.

8. Tonicul tau pentru raceala, gripa si dureri in gat este gata de utilizare.

spre