Cele mai scumpe medicamente din farmacii care se pot elibera si fara prescriptie medicala sunt cele originale, dar bolnavii trebuie sa stie ca au alternative si de 10 ori mai ieftine pentru aceeasi substanta, iar acestea se numesc medicamente generice.

Top zece medicamente scumpe care au o varianta mult mai ieftina

Nurofen (44 de lei) – Ibuprofen Cipla (4.5 lei)

Panadol (77 de lei) – Paracetamol Acord (25.30 lei)

Septolete (18 lei) – Faringosept (7 lei)

Lamisil (87.90 lei) – Exifine (16.66 lei)

NoSpa (12 lei) – Spaverin ( 6.5 lei)

Zovirax (21.06 lei) – Aciclovir (5 lei)

Sumamed (38.17 lei) – Azitrox (22.13 lei)

Klacid (53.78 lei) – Klabax (32 lei)

Augmentin (15.32 lei) – Amoxacilina (6.42 lei)

Tador (30.51 de lei) injectabil – Algocalmin (5.99 lei).

Medicamentele scumpe, cunoscute in prezent sub denumirea de medicamente inovative sau originale, sunt fabricate de producatorii care le-au si inventat si care au investit sume colosale in cercetare.

Dupa expirarea termenului de protectie, dupa aproximativ zece ani, legislatia le permite si altor companii sa produca medicamente similare – medicamente generice, dar sub denumiri diferite, scrie adevarul.

“Molecula initiala are pretul mai mare pentru ca producatorul sa-si recupereze banii investiti timp de zece, cinsprezece ani in cercetarea medicamentului respectiv, pentru ca sunt mii de produse care intra in cercetare si doar cateva care intra in uz, in circuitul profesional. Din aceasta cauza pretul e mai mare la inovative, pentru ca producatorii sa-si recupereze o parte din investitie. in rest, efectul e acelasi, vorbim despre aceeasi substanta activa, doar ca medicamentele generice vin in productie la zece ani dupa medicamentul inovativ”, explica Samoil Valcu, presedintele Colegiului Farmacistilor din judetul Valcea.

3 COMENTARII

  1. Sunt si lucruri adevarate in articol, dar vedeti ca faceti si ceva confuzii: tador – dexketoprofen , algocalmin – metamizol sodic, sunt subst diferite, chiar daca efectul este asemanator. La fel si augmentin care contine amoxicilina+acid clavulanic!

  2. Nu am vazut Panadol cu 77 lei – o cutie cu panadol simplu cu 12 cpr este 4 lei si asa cum s-a spus mai sus augmentinul este combinatie de substante, respectiv amoxicilina (nu ” amoxacilina”) si acid clavulanic si depinde si de ce concentratii vorbim.

  3. Ar fii f bine sa stergeti acest articol!Sunteti total dezinformati!Banuiesc ca preturile acelea fabuloase si ireale sunt in lei moldovenesti.Despre echivalentul medicamentelor este clar ca nici aici nu v-ati informat corect.Unde gasiti Nurofen,Panadol,Lamisil la acele preturi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.