Acasă Politic Cum vrea sa schimbe PPDD Constitutia!

Cum vrea sa schimbe PPDD Constitutia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Constitutia dupa PPDD va prevede explicit ca regiunile “nu vor putea fi organizate dupa criterii de limba, origine etnica sau nationalitate”.

O tusa de euroscepticism razbate dintr-un articol care restrange dreptul Parlamentului de a ratifica tratatele internationale: “Parlamentul nu va putea ratifica tratate internationale daca acestea restrang drepturile cetatenilor romani si/sau aduc atingere traditiilor si obiceiurilor specifice poporului roman. Orice tratat international a carui ratificare de catre Parlament s-a hotarat cu o majoritate mai mica de trei patrimi va fi supusa unui referendum de aprobare.”

Juristii PPDD vor ca statul sa fie obligat sa asigure asistenta juridica celor saraci, iar secretul convorbirilor, al corespondentei si al comunicatiilor electronice sa fie garantat prin legi speciale

Totodata, se cer garantii constitutionale ca masuri de austeritate ca cele adoptate in 2010 sa nu mai fie posibile.

“Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurare sociala nu pot fi restranse”, prevede o propunere PPDD.

In plus, se doreste introducerea raspunderii patrimoniale a demnitarilor si functionarilor cand isi exercita functia cu rea credinta sau grava neglijenta.

PPDD-istii vor sa puna oprelisti si pornirii statului de a impovara cetatenii cu taxe astfel incat “nicio modificare legala cu caracter fiscal

Via: Circul Politic

  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos