Acasă Stirile zilei Bani Cum vrea guvernul sa-i ajute pe DATORNICII in franci elvetieni

Cum vrea guvernul sa-i ajute pe DATORNICII in franci elvetieni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Finantelor, Darius Vilcov, a anuntat miercuri in Parlament ca Guvernul vrea o versiune imbunatatita a electoratei pentru a-i ajuta pe datornicii in franci elvetieni.

Vilcov a spus ca Executivul vrea sa simplifice modalitatile de rescadentare a creditelor, dar si sa creasca nivelul venitului brut de la care se poate aplica rescadentarea la 3000 de lei.

„Electorata” – o masura adoptata de Guvern in 2014 prin Ordonanta, prevedea participarea voluntara a clientilor si a bancilor la un program de rescadentare a creditelor. Electorata nu a adunat insa prea multi clienti dornici sa isi reesaloneze creditele.

„Sprijinirea mai consistenta a debitorilor care se califica  pentru aceasta schema in sensul cresterii mai accentuate a veniturilor disponibile prin cresterea deducerilor speciale pentru credit de la 900 de lei la 1500 de lei -echivalent cu maximum 240 lei reducere a impozitului pe venit”, a declara Vilcov.

Ce mai vrea ministrul finantelor sa faca:

  • Impactul bugetar al viitoare Ordonante care sa modifice OUG 46 ar fi de 0,1.
  • Nu ne opunem la o conversie la un curs din momentul acordarii creditului + 20%, dar cu conditia sa fie si bancile de acord.
  • Dorim acordarea creditului fiscal din luna imediat urmatoare a rescadentarii (comparativ cu o decalare de 2 ani in varianta anterioara).
  • Daca proiectul nostru va fi aprobat, este posibil sa se aplice toate aceste modificari de la 1 martie

Sursa: Hotnews