Acasă Stirile zilei Social Cum va fi VREMEA pana pe 14 iulie! Vezi temperaturile din fiecare...

Cum va fi VREMEA pana pe 14 iulie! Vezi temperaturile din fiecare regiune!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 1 – 14 iulie, in fiecare regiune a tarii.

BANAT

Pana in data de 4 iulie vremea se va incalzi usor si treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge pana la 29…30 de grade. Din data de 5 iulie si pana la sfarsitul saptamanii care urmeaza, temperatura aerului va avea usoare variatii de la o zi la alta, valorile medii fiind cuprinse intre 27 si 29 grade. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv crestere de la 11…13 grade la inceput spre medii de 15…16 grade incepand cu data de 5 iulie.

Ploile vor lipsi pana spre sfarsitul primei saptamani, apoi isi vor face aparitia sporadic, cel mai probabil in intervalul 6-9 iulie.

CRISANA

In primele zile ale primei saptamani se va resimti o crestere semnificativa a valorilor de temperatura, ajungand in data de 4 iulie la valori medii de 28…30 de grade. In urmatoarele zile, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, temperaturile nu vor mai avea variatii importante, mediile situandu-se intre 26 si 29 de grade. La fel vor evolua si valorile termice din cursul noptilor, vor creste pana la sfarsitul primei saptamani, cand mediile temperaturilor vor fi de 15…16 grade, apoi nu vor mai varia semnificativ.

Ploile vor lipsi in primele zile, apoi isi vor face aparitia pe arii restranse, cel mai probabil in intervalul 6-9 iulie si vor fi in general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Valorile maxime de temperatura vor fi in crestere pana in data de 4 iulie cand sunt asteptate medii de 26…28 de grade. In urmatoarele doua zile temperaturile scad usor, mediile urmand a se situa intre 24 si 26 de grade. Pana la sfarsitul intervalului mediile temperaturilor maxime vor oscila tot in jurul acestor valori. Minimele nocturne vor creste usor si treptat pana la sfarsitul saptamanii, cand se vor situa intre 13 si 15 grade. O noua scadere a minimelor termice, mai putin importanta, se va resimti dupa data de 10 iulie.

Conditiile de ploaie vor creste incepand cu data de 5 iulie, dar cantitatile de apa vor fi in general slabe.

MARAMURES

In primele zile ale intervalului de prognoza temperatura va creste treptat, ajungand in data de 4 iulie la valori medii de 27…29 de grade, usor peste cele normale ale perioadei. In urmatoarele zile, dupa o scadere usoara de unu-doua grade in mare parte din regiune, temperaturile nu vor mai avea variatii importante. Valorile termice din cursul noptilor vor avea o evolutie asemanatoare, cele mai scazute urmand a se inregistra in primele zile, cand mediile vor fi de 9…10 grade, iar cele mai ridicate vor fi la mijlocul inervalului cand mediile se vor situa intre 14 si 16 grade.

Incepand cu data de 5 iulie vor fi posibile ploi in fiecare zi, insa de scurta durata si in general slabe cantitativ.

MOLDOVA

Dupa un inceput de saptamana cu temperaturi sub normele climatologice, vremea se va incalzi pana in jurul datei de 4 iulie, cand mediile vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade. Apoi regimul termic nu va mai avea variatii importante. Valorile termice din cursul noptilor vor avea o evolutie asemanatoare, cele mai scazute urmand a se inregistra in primele zile, cand mediile vor fi de 11…13 grade, iar cele mai ridicate vor fi la mijlocul intervalului, cand se vor situa intre 16 si 18 grade.

Ploi pot sa apara in fiecare zi, incepand din data de 4 iulie si vor fi pe arii mai extinse in 5 si 6 iulie.

DOBROGEA

Vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata pana la mijlocul intervalului, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 27…28 de grade. In jurul datei de 10 iulie temperaturile pierd unu-doua grade, apoi va urma o perioada cu un regim termic relativ constant, valorile medii situandu-se in jurul normelor climatologice. Oscilatii termice asemanatoare se vor regasi si in regimul minimelor, care cresc de la 16…18 grade la inceput, la o medie in jur de 19 grade incepand din data de 7 iulie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in prima zi si, din nou, in perioada 5-8 iulie.

MUNTENIA

Intervalul de referinta va debuta cu temperaturi usor sub normele climatologice, cu valori maxime de la 24 la 28 de grade. Pana in data de 4 iulie se va resimti o incalzire treptata a vremii, pana la medii de 28 …30 de grade. Pana la sfarsitul intervalului variatiile de temperatura se vor situa tot in jurul acestor valori. Valorile de temperatura nocturne vor avea oscilatii asemanatoare, cele mai scazute urmand a se inregistra in primele zile ale intervalului, in jur de 13 grade, iar cele mai ridicate, respectiv 16…18 grade, la mijlocul intervalului.

In privinta ploilor, acestea pot aparea sporadic si in cantitati nesemnificative, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 5 iulie.

OLTENIA

Intervalul de referinta va debuta cu temperaturi cuprinse intre 25 si 28 de grade, apoi vremea se va incalzi usor si treptat, ajungand in jurul datei de 24 iulie la medii termice cuprinse intre 28 si 30 de grade. In zilele urmatoare temperaturile vor avea usoare variatii de la o zi la alta, in jurul normelor climatologice. Pana spre sfarsitul acestei saptamani vor creste si temperaturile minime, de la 10 … 14 grade, pana la medii de 15…18 grade, in a doua saptamana.

In privinta ploilor, acestea pot aparea in fiecare zi, incepand din 5 iulie.

LA MUNTE

Dupa valori foarte scazute in primele zile, temperaturile vor creste usor pana in data de 4 iulie, apoi regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul unei medii a maximelor de 18 grade si a minimelor de 10 grade.

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi pe arii restranse si in general slabe in a doua parte a primei saptamani. A doua saptamana va aduce averse mai frecvente si pe arii mai extinse.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos