Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 29 aprilie – 12 mai, in fiecare regiune a tarii.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

In primele zile ale intervalului temperaturile medii se vor mentine cu mult peste valorile normale climatologic, maximele situandu-se intre 28 si 30 de grade, iar minimele fiind in crestere spre 14…15 grade. Incepand cu data de 3 mai se va produce o racire usoara, dar vremea se va mentine calda pana spre 6 mai, cand mediile maximelor vor atinge 24 de grade. In intervalul 7 – 12 mai, regimul termic nu va avea variatii importante, maximele diurne aflandu-se in jurul unei medii de 20…21 de grade, apropiata de valorile normale ale perioadei.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste dupa data de 2 mai, dar aversele vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in intervalul 6 – 8 mai.

Continuarea pe StireaZilei.com!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.