Acasă Stirile zilei Cum va fi salvata OMENIREA in cazul unui impact DEVASTATOR al unui...

Cum va fi salvata OMENIREA in cazul unui impact DEVASTATOR al unui ASTEROID! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a aprobat un plan ingenios de aparare a Pamantului in cazul unui impact devastator al unui asteroid.

Initiativa a venit de la Asociatia Exploratorilor Spatiali, un grup de fosti astronauti prezidat de Dumitru Prunariu. Statele Unite si Rusia au semnat un acord care le va permite, in caz de urgenta, sa-si indrepte rachetele nucleare impotriva asteroizilor amenintatori.

Filmul de mare succes din 1998, „Armageddon”, a fost doar una din numeroasele productii despre asteroizi care s-ar indrepta, amenintator, spre Pamant. Dar pericolul nu apartine doar lumii SF, ci este cat se poate de real. Astronomii de la NASA au detectat peste 10.000 de asteroizi ale caror orbite ii pot aduce in contact cu Pamantul.

Urmarile ar fi catastrofale, la fel ca acum 65 de milioane de ani cand se crede ca tot prabusirea unui asteroid a eliminat dinozaurii de pe suprafata planetei. Pentru a preveni un asemenea cataclism, Dumitru Prunariu si colegii sai astronauti au propus, iar ONU a aprobat, un adevarat plan de aparare a Pamantului.

Una din variantele studiate de specialisti este detonarea unor explozii nucleare care sa distruga sau macar sa devieze asteroidul, aproape ca in filmul cu Bruce Willis.

Exploziile sunt simulate pe unul din cele mai puternice computere din lume. Pana cand tehnologia va fi pusa la punct, va fi creata o retea internationala de astronomi care sa avertizeze, din timp, omenirea asupra eventualelor pericole.

Mai ales ca meteoritul prabusit, in februarie, in Rusia a trecut neobservat pana la intrarea in atmosfera.

Sursa: antena3.ro