Acasă Stirile zilei Stiinta Cum traiesc oamenii autotrofi? In toata lumea sunt peste 3000 de oameni

Cum traiesc oamenii autotrofi? In toata lumea sunt peste 3000 de oameni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In toata lumea sunt peste 3000 de oameni autotrofi, care nu mananca si nu beau apa deloc, secretul constand in ideea ca organismele pot fi capabile sa transforme energia solara in hrana, prin fotosinteza. Pot si oamenii obisnuiti sa faca asa ceva?

Dieta cu energie solara este un proces pe care acesti oameni il adopta treptat. Primul pas este privirea soarelui dimineata, atunci cand rasare iar aceasta sedinta de privire a soarelui se mareste treptat. Cand se ajunge la 15 minute de privit pofta de mancare se diminueaza iar la 30 minute creierul dezvolta o capacitate de stocare a energiei solare care va fi transformata in energia necesara activitatilor umane. Numerosi asceti indieni declara ca se formeaza o aura energetica in jurul trupului care are doua beneficii: este un “aliment” pentru intreaga zi si ofera protectie impotriva bolilor. Cei care urmeaza aceasta cale si renunta la alimentele solide devin atrasi de sfera spirituala a vietii si isi pierd interesul pentru partea materiala, noteaza drknow.ro.

Modul de viata al oamenilor autotrofi ii lasa pe oamenii de stiinta uluiti, nefiind in stare sa explice acest fenomen pe care incearca sa-l inteleaga prin diverse studii si experimente. Unul din aspectele pe care acestia nu-l inteleg este prezenta unei cantitati suficiente a vitaminei B12, vitamina absolut necesara organismului uman, in corpul autotrofilor desi acesta se regaseste doar in hrana de origine animala.

Unul din cele mai incredibile cazuri din cadrul oamenilor autotrofi il reprezinta indianul Prahlad Jani, care are 83 ani si a renuntat la hrana solida si lichida de la varsta de 8 ani. Jani duce o viata de ascet traind intr-o pestera de la varsta de 8 ani rugandu-se si meditand zilnic.

Este adept al zeitei Amba si declara ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii. Oricat de ireal pare cazul acestui indian este cat se poate de real. Jani a fost studiat timp de 10 zile de o echipa formata din 30 medici specialisti care i-au monitorizat functiile vitale la spitalul Sterlin din Ahmedabad.

Cercetatorii i-au interzis indianului sa faca baie avand in vedere ca apa hidrateaza corpul prin piele dar nu a suferit nici o complicatie. Jani i-a socat pe medicii care il monitorizau deoarece nu a consumat nimic iar functiile organelor interne nu i s-au modificat si nu a manifestat nici o afectiune. Un alt fapt inexplicabil a fost urina care i s-a format in vezica si care era ulterior absorbita de peretii vezicii. Directorul Institutului Apararii Nationale din India, Dr. G. Ilavazahagan, care a participat la acest studiu nu a inteles cum poate Jani sa supravietuiasca declarand:

Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, inafara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi.

Un alt caz, la fel de uluitor, este inregistrat tot in India. Fizicianul Hira Ratan Manek, in varsta de 67 ani a renuntat in mod deliberat la mancare, in urma cu 8 ani. Ratan a fost studiat si supravegheat de specialistii NASA pe o perioada de 130 zile, timp in care s-a hranit doar cu apa si energie solara. Specialistii l-au numit “fenomenul HRM” si nu au gasit nici o explicatie stiintifica care sa elucideze acest caz. Ratan isi explica decizia alegerii acestui mod de viata prin faptul ca hrana solida creaza toxine iar corpul uman are doar de suferit in timp ce hrana solara reda corpului abilitatea naturala de a trai activand un procent foarte mare de functii ale creierului.