Acasă Stirile zilei Social Cum te transforma televiziunile in ZOMBIE: vizionarea TV contribuie in mod esential...

Cum te transforma televiziunile in ZOMBIE: vizionarea TV contribuie in mod esential la diminuarea controlului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Marele strateg in manipulare si propaganda, odiosul Goebels postulase in 1938 ca “o minciuna repetata de o mie de ori, sfarseste prin a fi receptata, la un moment dat ca un adevar convenabil tuturor…”  Astazi, scopul televiziunilor de stiri, cu mici exceptii este tocmai de a pune in pagina acest principiu.

Specialistii in persuasiune mascata stiu ca problema fundamentală pe care o ridică vizionarea fidelizata a  programelor de teleleviziune în ceea ce priveşte dezvoltarea structurilor corticale este gradul ridicat de repetitivitate (zilnic), durata şi intensitatea experienţei vizionării. Având în vedere aceste constatări, devine justificată întrebarea pe care şi-o pun tot mai mulţi cercetători , atunci când constată declinul principalelor abilităţi intelectuale la tinerii noii generaţii. Din aceasta perspectiva,  romanii anilor ’90 intuisera corect: “Ati mintit poporul cu televizorul...”.

Ideea controlului maselor prin “Paine si Circ”, nu a parasit cutiile craniene ale stapanitorilor acestei lumi. Arenele romane au fost inlocuite, astazi cu studiourile de televiziune, iar gladiatorii cu diferite entitati politice, care se insangereaza neuro-lingvistic reciproc, fiind intaratati de realizator…Cea ce este ingrijorator este efectul narcotic prin care repetitia unor concepte se instaureaza pasiv in mintea telespectatorilor. Iata ce sustin doi renumiti specialisti, dr. William T. Greenough de la Universitatea din Illinois, o autoritate recunoscută în domeniul dezvoltării corticale, si dr. Richard M. Lerner, profesor la Universitatea de Stat din Pennsylvania, specialist în dezvoltarea mentală a copiilor şi a tinerilor: ” Creierul are tendinţa (aşa este făcut el) de a repeta aceeaşi experienţă; neuronii învaţă să reproducă modelul de răspuns deja format, ceea ce, de altfel, ne arată cum învaţă oamenii. Noi, de fapt, nu realizăm că ceea ce învăţăm sunt obiceiuri sau deprinderi. Ori de câte ori copiii fac ceva în mod repetat ar trebui să ne întrebăm: este aceasta o obişnuinţă pe care dorim ca ei să o aibă (lucru valabil din punct de vedere funcţional şi la adulţi)?”

Citeste pe CodulLuiOreste.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos