Schimbarile bruste de temperatura favorizeaza aparitia racelilor iar de cele mai mule ori o banala raceala te rapune la pat zile in sir. Iata o metoda rapida prin care poti scapa de raceli, mai ales ca nu te costa nimic si poti folosi doar bicarbonatul de sodiu din casa si apa tratata.

In prima zi adauga 3 lingurite de bicarbonat la 300 de ml de apa si amesteca bine. Bea acest amestec dupa micul dejun. In cea de-a doua zi, adauga 2 lingurite la 300 de ml de apa si consuma acest amestec dupa masa de pranz. In cea de-a treia zi, adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu la 300 de ml de apa si consuma acest amestec dupa masa de seara. Te asigur ca in maxim 3 zile vei scapa de raceala de sezon.

ATENTIONARE!

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic folosit ca aditiv alimentar (E500), dar si ca remediu pentru diferite afectiuni. Varianta alimentara este comercializata sub denumirile bicarbonat de sodiu sau praf de copt.

Bicarbonatul de sodiu este folosit ca tratament conventional pentru afectiuni produse de aciditatea ridicata (aciditate gastrica ridicata, indigestie etc.). In anumite conditii poate fi folosit si pentru cresterea pH-ului sangelui si urinei.
Bicarbonatul de sodiu nu trebuie folosit timp indelungat. Daca trebuie sa tratati pe termen lung probleme legate de aciditate intrebati un specialist despre alte produse disponibile.

Efecte negative si contraindicatii

Pe langa efectele benefice, bicarbonatul de sodiu poate produce foarte multe efecte adverse: dureri de cap, greata si voma, iritabilitate, urinare frecventa, sange in urina, stare generala proasta, respiratie greoaie, pierderea apetitului, crampe si balonare, consum crescut de lichide, alcaloza metabolica etc.

Efectele prezentate mai sus apar foarte rar in cazul respectarii dozelor recomandate, insa au fost observate mai des in cazul persoanelor care folosesc bicarbonat de sodiu o perioada indelungata, sufera de afectiuni renale, hipertensiune, afectiuni pulmonare si cardiace.

Consumul unor cantitati mari de bicarbonat de sodiu poate afecta organele interne si in cazuri extreme poate produce decesul pacientilor. Bicarbonatul de sodiu nu trebuie administrat copiilor pana la varsta de 12 ani decat la recomandarea si sub supravegherea unui specialist. Bicarbonatul creste cantitatea de sodiu din organism si nu trebuie folosit daca suferiti de hipertensiune sau urmati o dieta fara sodiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.