Acasă Stirile zilei Stiinta Cum te manipuleaza MASS MEDIA? Afla totul despre controlul fizic al mintii!

Cum te manipuleaza MASS MEDIA? Afla totul despre controlul fizic al mintii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bernard Raquin dedica in cateva pagini in Marile manipulari din epoca moderna, metodologiile de persuasiune mascata, folosite in media, cu precadere de catre televiziuni.

Pornind de la constatarea ca, in general sclipirile pot modifica starea de constienta, autorul sustine:

“Odata creierul captivat de ritm, acest ritm poate fi modificat pentru a genera alte stari emotionale si de comportament. Unul dintre motivele succesului televiziunii provine din faptul ca paleta sa de culori exercita o atractie hipnotica asupra mintii umane.“

Specialistii in psihotronica afirma, inca din anii ’50 ca mintea poate fi manipulata si chiar controlata prin intermediul undelor. Omul traverseaza, in mod obisnuit patru stari neuronale, cunoscute ca frecvnetele: Beta (starea de constienta, 12-16 hz), Alpha (starea de relaxare profunda/meditatie, 8-12 hz), Theta (starea somnului cu vise, 4-8 hz) si Delta (starea somnului profund, fara vise, 0,5-4 hz). Asadar, suntem fi plasati, din acest punct de vedere, intr-un univers radionic si comunicam armonios cand “suntem pe aceeasi lungime de unda“.

Astazi, stim ca suntem tintele tehnologiilor psihotronice prin intermediul televiziunii, calculatorului, jocurilor video, telefoanelor mobile, etc. Prin bombardarea cu campuri electromagnetice pulsate, la frecvente joase, cuprinse intre 0,5 si 2,4 hz se declanseaza fenomene de rezonanta senzoriala. Iata un exemplu concret: Prin focusarea asupra unui subiect, cu frecvente de 25 de hz se poate obtine restrangerea campului vizual, caci aceasta este rezonanta lui, la om. Frecventa de rezonanta a cortexului somatosenzorial este de 9 hz si exemple pot continua. Daca tinem cont si de faptul ca influxul nervos se raspandeste in tot organismul, la o viteza de 300 m/secunda, putem sa tragem o concluzie cu privire la paleta extinsa de influente pe care subiectul le poate suferi din cauza undelor electromagnetice.

Profesorul Jose Delgaldo scrie in Controlul fizic al mintii: „Intelegerea bazelor biologice a comportamentului social, asocial si a activitatii mentale poate fi avuta in vedere pentru prima data in istoria omenirii si va fi o etapa decisiva in gasirea de solutii inteligente pentru unele tipuri de angoase, frustrari sau conflicte. Functiile psihismului uman, precum amabilitatea, placerea, cuvantul, pot fi provocate, modificate sau inhibate prin stimularea electrica a creierului.„…Si cand te gandesti ca aceasta constatare a fost facuta in 1969…?

In lumina acestor descoperiri putem intelege si mai bine interesul clasei politice de a avea arondata centrului ei de putere, instrumente media. Cel mai bun exemplu ar fi ca alegerile din 2012 au fost castigate de Antena 3 si nu de catre USL…