Acasă Stirile zilei Stiinta Cum te influenteaza si ce spun SEMNELE DIN NASTERE despre tine?

Cum te influenteaza si ce spun SEMNELE DIN NASTERE despre tine?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Semnele din nastere erau de temut vremurile vechi, dar cu toate acestea ele au creat superstitii si mituri uimitoare, ba chiar pot spune o multime de lucruri despre tine si despre viitorul copilului.

Spaniolii si arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, iti vor implini o dorinta. Pe de alta parte, in Franta medievala, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat potrivit bzi.ro.

In America, vanatoarea de vrajitoare a sacrificat pe rug femei fara nicio vina, doar pentru ca aveau alunite mari pe fata si se credea ca unelteau la porunca necuratului. Arabii legau aparitia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama insarcinata atingea o anumita parte a corpului in timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e insemnat pe viata. De la o cultura la alta, semnele ciudate care apareau pe corpul copiilor, adesea urate si temute, au capatat semnifi catii diverse si greu de explicat.

Amintiri din vietile anterioare

In Orient si in India, unde credinta in calatoria sufletului de la o viata la alta este o adevarata religie, semnele din nastere au fost legate de experientele din vietile anterioare. Petele diforme si puternic colorate erau asociate cu pacate din trecut, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca in aceasta viata.

Superstitiile spun ca semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viata anterioara, dar si semnele unor suferinte sufletesti mari. In schimb, alunitele frumoase, care dau un farmec aparte trasaturilor fetei, sunt semne de viata lunga, prosperitate si casnicie fericita. Nu degeaba, in cultura indiana, femeile isi impodobesc fruntea cu alunite false din praf de aur sau henna.

Sfaturi pentru viitoarele mame

Superstitiile legate de semnele din nastere s-au pastrat nealterate secole de-a randul, ba chiar s-au imbogatit in timpurile moderne cu simboluri noi. Spre exemplu, in Occident, se crede ca bebelusii capata pete de culoarea cafelei cu lapte pe fata pentru ca mamele lor au consumat prea multa cafea sau ciocolata in timpul sarcinii. In credinta populara romaneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa tina cont toate tinerele insarcinate.

Oricat de mult le-ar fi pot a de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi „insemnati” pe nedrept. In Moldova, avertismentul era si mai explicit: sa nu furi si sa nu duci mana la fata, altfel copilul va purta pe chip insemnul lucrului furat. De asemenea, femeia insarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar in fata oameni cocosati, diformi, fara vreo mana sau vreun picior. Daca mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urat pe corp, chiar in locul cu pricina. Nici sa manance un mar inceput de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o muscatura pe fata copilului.

Prevestiri bune si rele in pagina urmatoare>>>>>