Un filmulet realizat de Agentia Spatiala Canadiana explica felul in care astronautii indeplinesc sarcini simple precum spalatul pe maini.

Lipsa gravitatiei poate ingreuna orice sarcina pentru astronautii care se afla in misiune pe statiile spatiale. Sarcini usor de indeplinit in mod normal, precum spalatul pe maini, pot deveni dificile daca astronautii nu ar avea parte de un atrenament riguros pentru fiecare lucru pe care il duc la indeplinire atunci cand se afla in misiune.

4 astronautiAgentia Spatiala Canadiana a facut public recent un scurt film in care astronautul Chris Hadfield explica ce pasi trebuie facuti pentru a te putea spala pe maini in spatiu.

Apa, care in spatiu nu provine de la un robinet, este inmagazinata intr-un recipient special sub forma de punga vidata, al carui continut este compus din apa calda cat si rece amestecata cu o doza concentrata de sapun.

La capatul acestui recipient se afla un mic robinet prin care apa poate iesi, insa aceasta capata o forma de minge care incepe sa pluteasca, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta cantitate de apa si sapun este folosita de astronauti pentru a se spala pe maini. Dupa ce astronautii se spala, acestia folosesc un prosop special pentru a se sterge, iar apa ramasa in acest material se va evapora in interiorul statiei spatiale, urmand sa fie refolosita ulterior.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.