Acasă Stirile zilei Cum se pregatesc femeile militar din COREEA DE NORD pentru razboi! VIDEO

Cum se pregatesc femeile militar din COREEA DE NORD pentru razboi! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Coreea de Nord are in armata si femei militar care se pregatesc pentru lupta, pe fondul amenintarilor pe care Kim Jong-un le face catre marile puteri ale lumii.

Coreea de Nord a difuzat noi imagini cu armata sa, de data aceasta cu femei militar care se pregatesc pentru lupta. Un element inedit in imagini sunt tocurile pe care femeile le au la incaltaminte, scrie dailymail.co.uk.

O imagine cu femei soldat patruland de-a lungul raului Yalu in orasul Sinuiju a starnit interesul presei si a amintit de femeile bodyguard ale dictatorului libian Muammar Kadhafi.

Femeile reprezinta peste 10% din armata nord-coreeana, majoritatea unitatilor de artilerie de pe coaste fiind conduse de acestea.

Kim Ok-Hee, o fosta instructoare intr-o tabara de antrenament, a descris in 2007 modul in care statul se bazeaza pe femeile soldat.

Kim a servit intr-o divizie mecanizata a carei misiuni era supravegherea coastelor sudice si nordice si impiedicarea infiltrarii inamicilor in timpul unei crize. Tabara avea cinci regimente, fiecare dintre acestea avand un batalion format din femei, tancuri si artilerie.

Kim Ok-Hee a declarat ca femeile frumoase sau cu familii influente sunt trimise la posturi mai bune, cum ar fi unitatile medicale, in timp ce celelalte ajung in unitatile de artilerie.

Choi Young-Il, in varsta de 38 de ani, care a servit ca mecanic in unitatea aeriana nord-coreeana, a declarat ca femeile au inceput sa apara in unitatea sa in 1998:

„In unitatea mea, toti pilotii pentru bombardiere IL-28 erau femei, iar multe dintre acestea pilotau chiar AN-2, despre care Kim Jong-Il a spus ca sunt o arma mai mortala decat bombele nucleare”.

Kim Jong-un are la dispozitie 1,1 milioane de militari, aproape dublul celor 640.000 ai Coreei de Sud si celor 28.000 de militari americani stationati in Coreea.

In plus, analistii sustin ca nord-coreenii au doua atuuri: fortele speciale si artileria. In cazul fortelor speciale, Coreea de Nord se poate baza pe 120.000 de militari antrenati in fortele speciale. Si in ceea ce priveste tancurile si vehiculele armate, nord-coreenii stau mai bine din punct de vedere al cifrelor.

Pe de alta parte, multi analisti sustin ca armata nord-coreeana este decrepita – nu are combustibil, are echipamente invechite, iar unii soldati sunt subnutriti.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost avertizat de marile puteri ale lumii in privinta planurilor sale de a testa rachete nucleare, grupul G8 fiind de acord ca vor fi luate noi sanctiuni daca tara va continua sa-si ameninte vecinii.

Analistii nu cred ca Kim Jong-un va lansa un atac similar celui care a pornit razboiul Coreean in 1950, insa exista ingrijorari referitoare la conflictul care ar putea fi creat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos