Acasă Stirile zilei Social Cum se lupta jandarmeria cu spiritismul la Sarmizegetusa!?

Cum se lupta jandarmeria cu spiritismul la Sarmizegetusa!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jandarmii demonstreaza inca o data ca se lupta cu spiritismul la propriu, asta dupa ce au amendat cu 500 de lei un cetatean roman rezident in Irlanda, fiind prins in timp tinea o sedinta de spiritism in Sanctuarul din Cetatea Sarmizegetusa Regia.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean „Decebal” Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichitoiu, a declarat, marti, ca jandarmii montani de la Postul de Jandarmi Ordine Publica Montan Gradistea de Munte – Sarmizegetusa Regia au fost anuntati, luni seara, de catre personalul unei firme de paza ca un barbat a intrat in Sanctuarul mare circular din Cetatea Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei, unde facea ritualuri de spiritism.

„Ion C., in varsta de 47 ani, cu domiciliul in Irlanda, a ignorat marcajele ce interzic accesul in acea zona, respectiv normele de vizitare a sitului arheologic, ce obliga vizitatorii sa nu organizeze manifestatii publice, cultural-artistice, ceremonii religioase sau ezoterice, sedinte de yoga, spiritism sau de vindecare si purificare in incinta sitului arheologic fara aprobarea prealabila a administratiei monumentului, precum si sa nu participe la astfel de adunari.Barbatul a fost oprit de jandarmii montani, care l-au amendat cu 500 de lei, in conformitate cu Regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia – Gradistea de Munte”, a declarat Lucian Stoichitoiu.

Potrivit acestuia, echipe de la Postul de Jandarmi Ordine Publica Montan Gradistea de Munte – Sarmizegetusa Regia executa, din luna mai 2013, permanent misiuni de ordine publica in zona sitului arheologic, iar nerespectarea regulilor de vizitare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50 si 2.000 de lei.

Cetatile dacice din Muntii Orastiei devin adevarate locuri de pelerinaj in perioada Sanzienilor. Aici, „cerurile se deschid”, spun unii din cei care se indreapta spre monumentele UNESCO, insa in cetatea Sarmizegetusa Regia, considerata un centru energetic de amatorii de meditatii, practicile religioase si mistice au fost interzise.

In Sarmizegetusa Regia, practicile mistico-religioase au fost interzise de administratia monumentului UNESCO, pe motiv ca ii deranjeaza pe ceilalti vizitatori, iar unele ritualuri, pe care turistii le faceau urcandu-se pe monumente, au dus in trecut la deterioararea acestora.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos