Masinaria electorala a intrat in functiune, „combustibilul” a fost impartit frateste, iar votul de duminica incepe sa miroasa a frauda.

Gandul a realizat un reportaj incognito in patru comune din judetul Olt. Sub pretextul unei vizite de lucru a unui presupus raportor de la centru, patru primari din Olt au povestit cum vor actiona duminica la alegeri. Unul a povestit ca are „un baiat” care a pregatit chiar si pachetele pentru alegatori. Un alt primar a spus ca va mobiliza toata comuna folosind masini mici, nu microbuze. Un alt primar a povestit cum a ajuns medicul din localitate sa fie chemat la Parchet pentru ca s-a inregistrat un numar mare de votanti la urna mobila.

„Duminica avem oameni desemnati care se duc din casa in casa si ii cara, ii cara cu masinile”, a relatat un primar.

– o analiza a rezultatelor electorale, realizata de portalul romaniacurata.ro, arata ca majoritatea alegatorilor care au votat pe listele suplimentare au pus stampila pe Victor Ponta;

– potrivit analizei citate, numarul mare de alegatori de pe listele suplimentare ridica serioase semne de intrebare legate de posibilitatea existentei fraudelor electorale.

De exemplu, judetul Olt nu este un centru universitar important si nici nu este unul dintre judetele turistice ale Romaniei. Cu toate acestea, 28.542 de voturi au fost inregistrate pe listele suplimentare. Asta inseamna 12,86% din totalul voturilor exprimate, peste media nationala de 10,08%.

Sub pretextul unei verificari de ultima ora din partea partidului, raportorul PSD Marian Penescu a vizitat ieri comunele Leleasca, Barasti, Topana si Fagetelu. Cu un cadou simbolic pentru primari, raportorul a verifcat starea de fapt inainte de alegeri. Raportorul le-a cerut primarilor sa spuna cum se pregatesc pentru ziua de duminca si pe ce cifre mizeaza. Fiecare dintre cei patru a raportat ca va folosi masini, lista suplimentara si urna mobila.

Vezi inregistrarile pe PAGINA URMATOARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.