Mesele imbelsugate si-au pus amprenta asupra organismului, insa dupa terminarea sarbatorilor este indicat sa urmam cure de detoxifiere a organismului.
Aceasta metoda de detoxifiere se adreseaza urmatoarelor 5 organe vitale: ficatul, rinichii, plamanii, intestinele si sistemul limfatic. Se recomanda sa parcurgi programul in week-end.
Cura de detoxifiere a organismului are trei principii de baza:
• O alimentatie cu continut redus de grasimi
• Evitarea carnii rosii si a dulciurilor
• Consumarea zilnica a unei cantitati suficiente de lichide
Ingredientele necesare pentru cura:
• Papadie
• Ceai de mesteacan
• Urzici
Etapele si orarul programului:
Zilnic:
• Bea o cana de apa calda pe stomacul gol.
Sambata:
Mic dejun
• Bea o cana de apa plata si ceai verde in amestec cu 1 cana de fulgi de ovaz si 1 lingura de seminte de in.
• Consuma o cana de iaurt sau de lapte de migdale in combinatie cu o jumatate de cana de fructe proaspete.
Pranz
• 1 cana de apa plata, 2 cani de salata (rosii, rucola si salata verde),
• 250 gr. de merluciu la gratar in ulei de masline sau suc de lamaie.
• Sfecla rosie si cartofi
• 1 banana mica si 1 felie de pepene galben.
Gustare
• Un mar, ¾ cana de iaurt obisnuit si un sfert de cana de seminte de dovleac.
Cina
• Aprox. 150 gr. de ton la gratar.
• Doua cani de salata cu suc de lamaie si ulei de masline, 2 cani de salata cu suc de lamaie si ulei de masline.
• O jumatate de cana de legume gatite la aburi (spanac, broccoli).
• Produse de patiserie integrale, ceai de anason si 1 cana de apa plata.
Duminica
• Mic dejun – 1 cana de fulgi de stejar si 1 lingura de seminte de in, 200 ml de iaurt dietetic sau lapte de migdale in combinatie cu pere si ceai verde.
• Gustare – 1 grapefruit.
• Pranz – piept de pui preparat pe gratar, supe de legume (fasole, morcov, telina, ardei, ceapa, cartofi), 1 cana de apa plata si 150 gr. de muraturi.
• Cina – Salata de sfecla si morcovi, suc de lamaie, ceai de urzica, sau unele produse de patiserie din faina integrala, scrie secretele.