Pe langa dieta proasta, stresul este o amenintare serioasa pentru sanatate. Nu toata lumea are timpul, dorinta si abilitatea de a medita, dar iti poti reduce stresul in mai putin de un minut, sustine dr. Andrew Weil, un reputat medic din SUA.

Secretul este in palma ta: reflexologia palmara. Principalul hormon de stres, cortizolul, este toxic pentru celulele nervoase din creier care proceseaza memoria. Tehnica de acupresiune se bazeaza pe medicina chinezeasca si lucreaza pe fibrele nervoase si pe terminatiile energetice.

Iata o tehnica pe care o poti aplica singur: maseaza cu putere zona dintre degetul mare si aratator. Faci o miscare circulara si aplici o presiune usoara. Dupa ce faci asta putin, maseaza baza degetului mare si trage de el cu o miscare usor circulara. Fa la fel cu fiecare deget pe rand. Multe meridiane energetice ale corpului incep si se termina in maini, scrie bzi.

Un alt mod de a te relaxa recomandat de dr. Weil este tehnica de respiratie 4-7-8. Trage aer incet pe nas pana numeri la 4, tine-ti respiratia pana ce ajungi la 7, iar la 8 expira pe gura. Acest exercitiu functioneaza ca un tranchilizant pentru sistemul nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.